Valeriu Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1

1 lună in urmă 99

Lipsa dozelor de vaccin amână vaccinarea persoanelor care deservesc activităţi esenţiale. Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a anunţat că România a promit până acum 784.349 doze de vaccin anti-COVID, dintre care 95.940 au ajuns în ţară marţi.

Valeriu Gheorghiţă a explicat că în prezent avem un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-COVID, după ce Pfizer BioNTech a scăzut producţia şi de accea s-a decis reprogramarea cu 10 zile a tuturor persoanelor din categoria personalului esențial pentru doza 1. Este vorba despre 35.000 de persoane reprogramate.

Până acum 434.000 de români s-au vaccinat contra COVID-19. Dintre aceştia, 25.000 au primit şi doza rapel, a anunţat mai anunţat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

Până acum, persoanele care deservesc activităţi esenţiale reprezintă 32,3% din procentul tuturor persoanelor vaccinate în etapa a II-a.

„În ceea ce priveşte etapa a II-a de vaccinare, care a început pe 15 ianuarie, au fost vaccinaţi la acest moment 175.103 pacienţi cu boli cronice şi vârsta peste 65 de ani, în care sunt incluse şi persoanele din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, acestea reprezentând practic 17.930 de persoane. Suplimentar au fost vaccinate 56.999 de persoane care deservesc activităţi esenţiale, din 15 ianuarie până în data de 25, când s-a făcut acest bilanţ, persoanele care deservesc activităţi esenţiale reprezentând 32,3% din procentul tuturor persoanelor vaccinate în etapa a II-a”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte şi: Aproape 100.000 de noi doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer BioNTech au sosit în România

Obiectivul pentru prima etapă a campaniei de vaccinare a fost atins, 90% dintre persoanele țintă în această etapă fiind în acest moment vaccinate sau programate la vaccinare, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

„În ceea ce priveşte vaccinarea persoanelor din prima etapă, astăzi, 26 ianuarie, sunt vaccinate 209.307 persoane din prima etapă şi mai sunt încă programate 20.790 de persoane în platforma de programare informatică pentru prima doză. Din acest punct de vedere, considerăm că obiectivul pentru etapa I a fost atins. Ne situăm peste 90% procent de acoperire vaccinală pentru etapa I adresată lucrătorilor din sistemul medical şi social”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat că până la 15 aprilie s-au făcut 1.8 milioane de programări pentru imunizare contra COVID-19, totalizând atât prima doză, cât şi doza de rapel.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă