Valeriu Gheorghiță, după situația de la Spitalul Găești: Nu e o tragedie, important e că s-au vaccinat. Nerespectarea procedurilor e management defectuos

2 luni in urmă 1

"Important este că persoanele au fost vaccinate. Faptul că nu s-au respectat procedurile, acest lucru e un alt aspect care urmează a fi verificat. Din acest punct de vedere vorbim de un management defectuos. Se vor efectua evaluări și apoi se va acționa în consecință”, a afirmat președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

Gheorghiță a precizat că, în opinia sa, eroarea de management a fost că nu au fost chemate la vaccinare persoanele planificate pentru a doua zi sau în zilele următoare. Chiar și așa, însă, medicul militar a precizat că ideea în sine, de a folosi vaccinul pentru a nu-l irosi nu poate fi condamnată.

Reacția a venit după ce Realitatea Plus a prezentat situația de la centrul de vaccinare de la spitalul Găești, unde se pot imuniza nu doar cadre medicale, ci și alte persoane. Managerul instituției a declarat că a luat această decizie pentru a nu irosi dozele de ser neutilizate, în condițiile în care acestea au un termen de valabilitate de doar câteva ore. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă