Valeriu Gheorghiță, după moartea profesoarei Adriana Bunea, la trei zile după rapel: "Nicio legătură cu vaccinarea"

1 lună in urmă 18

De Veronica Micu.
Publicat: 13.03.2021, 15:10.
Actualizat: 13.03.2021, 15:15

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că, din datele pe care le-a aflat din presă, nu există legătură între vaccinare și moartea profesoarei Adriana Bunea. Potrivit medicului, în cazul femeii a fost "cu siguranţă o afecţiune gravă, preexistentă, care a avut parcursul ei natural, din păcate".

Valeriu Gheorghiță

Galerie (2)

Valeriu Gheorghiță a declarat că decesul profesoarei nu a survenit ca urmare a unei reacții la vaccin

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele CNCAV a spus că mulți români trec prin episoade critice din punct de vedere medical, existând și decese, dar ele nu sunt mediatizate pentru că nu au fost vaccinați, iar o corelare între procedura medicală și boală sau deces nu poate fi făcută.

De decesul profesoarei din Oradea, medicul Valeriu Gheorghiță spune că a aflat din presă.

"Nu am fost informat oficial, am aflat din presă. Aceste cazuri se raportează oficial către ANM. Eu nu sunt o instituție care să centralizeze aceste reacții adverse, indiferent de natură lor. Mie îmi vin toate reacțiile adverse centralizate de la ANM, de la Centrul Național al Bolilor Transmisibile din România. Eu le prezint în atenția opiniei publice săptămânal", a afirmat medicul la Antena 3.

Valeriu Gheorghiţă: Datele arată o suferinţă preexistentă care a avut parcursul ei nefavorabil

Dr. Valeriu Gheorghiță a spus că datele pe care le-a aflat din presă arată că decesul profesoarei nu a survenit ca urmare a unei reacții la vaccin.

"Din ce am observat eu, datele medicale prezentate în presă arătau o disfuncţie multiplă de organe care nu are cum să fie legată de vaccin, pentru că, din punct de vedere fiziologic nu se pot instala într-un timp atât de scurt acele disfuncţii multiple de organe. Cu siguranţă, era o afecţiune gravă, preexistentă, care a avut parcursul ei natural, din păcate.

Medical, nu este suficient de mult timp ca să contribuie într-un fel sau altul vaccinul.

Datele care sunt existente la acest moment arată o suferinţă preexistentă care a avut parcursul ei nefavorabil, fără nicio legătură cu vaccinarea cu cea de-a doua doză de la Moderna. Din păcate, sunt evenimente care ţin de evoluţia biologică a unor boli, cunoscute sau nu. Asta este evoluţia naturală, pe care nu o putem pune pe seama acestor vaccinuri", a precizat Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a mai spus că există un cadru metodologic național prin care toate evenimentele adverse care apar după administrarea oricărui tip de vaccin și nu doar pentru cel împotriva Covid-19 trebuie sunt raportate către Agenția Națională a Medicamentului, indiferent dacă se ridică sau nu suspiciunea unei relații de cauzalitate.

Adriana Bunea a murit la trei zile după rapel

Reamintim că o profesoară din Oradea a murit la Spitalul judeţean, la trei zile după ce a primit a doua doză din vaccinul Moderna.

liceulgermanoradea.ro

Reprezentanţi ai spitalului au declarat că femeia a murit din cauza unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută.

Cauza definitivă a decesului, însă, se va stabili în urma necropisiei, care va fi efectuată astăzi.

Profesoara a fost găsită în comă profundă, acasă

Echipajul de pe ambulanță a găsit-o pe femeie în comă profundă, acasă.

"Doamna a fost adusă de un echipaj al serviciului de ambulanță la ora 21.30, la 5 ore după rapel, după spusele familiei. În urma analizelor făcute de colegii mei, la momentul prezentării, a reieșit o acidoză metabolică severă, sugestivă pentru o intoxicație cu o substanță necunoscută. S-au făcut dialize repetate pentru eliminarea și compensarea acestor probleme, dar, din păcate, joi, la trei zile, pacienta a decedat.

Serviciul de ambulanță a găsit-o în comă profundă, acasă, ca rezultat al unei alterări progresive de câteva zile. Tot ce avem ca informație vin de la familie, care ne-a spus că ne-a spus că de 3, 4 zile - anterior prezentării la UPU - avea dureri abdominale intense. Cauza oficială a morții este o intoxicație cu o substanță necunoscută. Astăzi se face autopsia medico-legală și sperăm că se va stabili cauza definitivă, certă a decesului", a precizat șeful UPU Oradea la Antena 3.

Soţul Adrianei Bunea, Vasile Bunea, a explicat că, în ultimele săptămâni, soţia lui s-a simţit rău în mai multe rânduri, acuzând mai multe "crize de fiere".

Bărbatul nu consideră că există o legătură între administrarea rapelului și moartea soției lui.

"Dacă ar fi să spun ceva, aș spune doar că rapelul să fi fost un catalizator pentru ceva preexistent. Nu știu dacă au existat lucruri mărunte, iar aceasta a fost picătura care a revărsat paharul", a mai spus soțul profesoarei Adriana Bunea.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

valeriu gheorghita profesoara oradea vaccin moderna adriana bunea

Top știri

Drama unor părinţi din Argeş cărora le-a murit bebeluşul la câteva ore de la naştere

1

Doi tineri din Argeş trăiesc coşmarul vieţii lor. La doar câteva ore de la naştere, copilul pe care-l aşteptaseră cu emoţie şi nerăbdare a murit. Totul sub ochii medicilor din Secţia de Neonatologie de la Spitalul de Urgenţă Piteşti, care spun că au făcut tot ce s-a putut. Părinţii vor depune o plângere penală.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă