Valeriu Gheorghiţă, despre valul 5 în România: „Ne aşteptăm la o creştere a infectărilor din a două parte a lunii ianuarie”

4 zile in urmă 24

Valeriu Gheorghiţă îi îndeamnă pe români să respecte în continuare măsurile de prevenire şi răspândire a bolii, pentru că doar aşa putem să scădem numărul infectărilor.

Valeriu Gheorghiţă: Ne aşteptăm la o nouă creştere a cazurilor de covid-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare îi avertizează pe români că din a doua parte a lunii ianuarie numărul cazurilor de infectare cu covid-19 este posibil să crească. De asemenea, şeful CNCAV scoate în evidenţă importanţa implementării certificatului verde digital.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă anunţă vaccinarea copiilor de cinci ani împotriva coronavirusului: „Dozajul este de 10 micrograme, într-o schemă de administrare cu două doze”

„În 20 de tări europene există o creştere a numărului de cazuri raportate. Ne asteptam si noi ca o crestere a numarului de cazuri sa se produca din a doua parte a lunii ianuarie. Vigilenta noastra trebuie să ramana ridicata, sa incercam sa respectam masurile de prevenire a raspandirii bolii. Doar in felul acesta putem sa scadem presiunea din spitale. Din fericire, evolutia este favorabila.

Ne dorim sa se mentina acest trend evoluativ. Astazi rata de pozitivare este 5 la sută, este cea mai mica din ultimele doua luni, arata o scaderea a numarului de cazuri. Trebuie să constientizam ca doar prin masuri care previn raspandirea bolii putem sa avem un confort şi o stabilitate epidemiologica in perioada urmatoare. Aceste lucruri sunt vaccinarea şi respectarea măsurilor igienico-sanitare. Readuc în atenţie importanţa implementării certificatului verde digital”, a menţionat Gheorghiţă în cadrul conferinţei de presă de mari.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 23 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.736 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 273 decese dintre care 34 anterioare.

Rata de incidenţă în Bucureşti este 3.04, ceea ce înseamnă că se menţine scenariul roşu.

Până pe 22 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.764.251 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.067 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.645.732 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Citeşte şi Alexandru Rafila: „Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă