Valeriu Gheorghiță, despre vaccinul AstraZeneca: Se poate avea în vedere o perioadă de pauză la domiciliu în momentul vaccinării/ Intensitatea reacțiilor este mai mică la rapel

3 săptămâni in urmă 1

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat, marți seară, la Antena 3, că persoanele care urmează să se vaccineze cu AstraZeneca pot lua în calcul o perioadă de 1-2 zile de repaus la domiciliu după inocularea serului, pentru a controla mai bine eventualele reacții adverse.

Gheorghiță a mai declarat că, spre deosebire de Pfizer (unde rapelul înregistrează reacții mai puternice comparativ cu prima doză), în cazul vaccinului AstraZeneca reacțiile după rapel sunt mai slabe ca intensitate comparativ cu prima doză:

„Pentru acest tip de vaccin care este mai reactogen și are o frecvență mai mare a reacțiilor adverse se poate avea în vedere o perioadă de pauză la domiciliu pentru a exista un control mai bun a stării generale. Nu toate persoanele care sunt vaccinate dezvoltă astfel de reacții adverse. Sunt raportate 10 persoane la 1000 de doze administrate (reacții adverse semnificative raportate, n.red.). (…) După prima doză apar anticorpi și intensitatea reacțiilor este mai mică (la vaccinul AstraZeneca, n.red.)”, a declarat Valeriu Gheorghiță, marți seară, la Antena 3.

sursa foto: gov.uk

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă