Valeriu Gheorghiţă, despre persoanele care se infectează după prima doză de vaccin: Se aşteaptă vindecarea şi la o lună se poate face rapelul

4 săptămâni in urmă 29

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei privind vaccinarea anti-COVID, anunţă că în cazul unei persoane care se infectează după prima doză de vaccin se aşteaptă vindecarea, iar dacă se depăşeşte 6 săptămâni se reia schema complet, informează Agerpres.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că a emis o instrucţiune în cazul în care o persoană se infectează după prima doză de vaccin.

Dacă o persoană este depistată, dacă este diagnosticată cu infecţie SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, evident că se aşteaptă vindecarea bolii şi la un interval de circa o lună de zile se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima doză şi doza de rapel depăşeşte intervalul de 6 săptămâni, de 42 de zile.

Valeriu Gheorghiţă:

El a explicat că Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA „nu recomandă reluarea schemei complete, doar doza de rapel”.

„În momentul de faţă, comisia ştiinţifică din România pledează pentru reluarea schemei complete, repet, dacă intervalul dintre prima doză şi următoarea depăşeşte cele 6 săptămâni”, spune Valeriu Gheorghiţă.

Acesta precizează că a cerut un punct de vedere oficial şi de la compania Pfizer, având în vedere că datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor 2 doze. „Împreună cu compania Pfizer şi împreună cu comisia ştiinţifică vom lua decizia potrivită, dar, da, se recomandă cel puţin doza de rapel la aceste persoane”, a mai declarat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă