Valeriu Gheorghiţă, despre medicii care fac „vaccinare la chiuvetă”: „Nu ar trebui să mai practice meseria”

6 zile in urmă 13

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, afirmă că medicii care se fac vinovaţi de „vaccinare la chiuvetă” fac un act care îi descalifică şi ar trebui să nu mai practice niciodată această profesie, informează agenția News.ro, care preia declarațiile oferite pentru Digi24.

„Aceste cazuri pe mine mă lasă fără replică şi fără cuvinte, nu pot înţelege cum te poţi dezice de toate valorile profesiei pe care o practici, pentru care te-ai pregătit atât de mult timp. Cum poţi pentru, poate, nişte avantaje financiare, mă gândesc, să faci așa ceva? Este complet descalificabil astfel de activitate, este jenant pentru corpul medical că trebuie să vedem şi astfel de situaţii”, a afirmat Gheorghiță.

„Cred că un pic de onoare ar trebui în situaţia asta şi nu ar trebui să mai practici meseria asta după o astfel de situaţie. Adică măcar atâta onoare să ai, să spui: nu sunt făcut pentru asta, am pierdut testul de onoare şi de deontologie profesională şi atunci mă las de activitatea asta. Astfel nu văd cum te poţi reabilita moral, profesional, în faţa corpului medical şi în faţa oamenilor”, a transmis Gheorghiţă, vineri, la Digi 24. 

Joi, cinci suspecți într-un dosar de „vaccinăre la chiuvetă”, deschis de procurorii Direcției Generale Anticorupție din Neamțm, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Trei medici de familie, o asistentă medicală și un intermediar sunt acuzați de procurori de trafic de influență, dare și luare de mită și fals informatic.

E ultimul caz dintr-un lung șir de vaccinări fictive.

  • Pe 2 septembrie, un medic de familie din Dâmbovița a fost reținut și apoi pus sub control judiciar sub acuzația că a vaccinat fictiv 10 fotbaliști de la echipa de liga a treia FC Pucioasa.
  • În octombrie, centrul de vaccinare Neghiniță din sectorul 2 al Capitalei a fost închis în urma unor „suspiciuni privind certificate false”. Aproape 180 de persoane au fost duse atunci la audieri.
  • Iar la începutul lunii noiembrie, un medic de familie din Mehedinți a fost ridicat de polițiști, fiind principalul suspect într-un caz de vaccinare fictivă. El este bănuit de anchetatori că ar fi înregistrat în registrul de vaccinare mai multe persoane care nu erau imunizate, dozele fiind aruncate la chiuvetă. Medicul ar fi eliberat astfel zeci de docuemnte false pentru oameni din întreaga țară.

Foto: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă