Valeriu Gheorghiță, despre imunizarea cu AstraZeneca: „Este important să înţelegem că cel mai bun vaccin pentru fiecare dintre noi este cel pe care îl avem la îndemână”

1 săptămână in urmă 2

AstraZeneca/sursa foto: Octav Ganea, INQUAMAstraZeneca/sursa foto: Octav Ganea, INQUAM

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat, vineri, la Giurgiu, că a observat o scădere a adresabilităţii populaţiei pentru vaccinul de la AstraZeneca şi a subliniat că toate vaccinurile folosite în România sunt autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului şi s-au dovedit a fi sigure.

VINERI, 02 APRILIE 2021, 13:15

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Valeriu Gheorghiță: "Ceea ce într-adevăr am observat este o scădere a adresabilităţii persoanelor în centrele de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca şi cred că aici este foarte important să continuăm partea de comunicare (...). Important este, în final, ca fiecare om să aibă acces la suficiente informaţii astfel încât să decidă ceea ce doreşte să facă şi tipul de vaccin pe care îşi doreşte să îl folosească. Este important să înţelegem că cel mai bun vaccin pentru fiecare dintre noi este cel pe care îl avem la îndemână. Toate vaccinurile pe care astăzi le avem în România sunt vaccinuri care au fost autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului, vaccinuri care s-au dovedit a fi sigure."

Reprezentanţii CNCAV au reiterat faptul că vaccinarea este calea pentru depăşirea pandemiei. Aceștia s-au întâlnit cu populația care urmează să fie vaccinată în localitatea Hotarele, din județul Giurgiu, scriu jurnaliștii de la Agerpres.

"Lucrurile funcţionează bine, există o bună conlucrare între toate autorităţile implicate. Sunt impresionat de tot ce am găsit aici, de organizarea extraordinară. Avem o predictibilitate în ceea ce priveşte sosirea dozelor de vaccin alocate ţării noastre, iar cel mai important lucru recomandat cetăţenilor este de a opta pentru înscrierea la vaccinare. Beneficiile vaccinării sunt deja cunoscute: este singura cale pentru a depăşi această pandemie", a declarat secretarul de stat Andrei Baciu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă