Valeriu Gheorghiță, despre imunizarea anti-COVID-19: „Nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”

2 săptămâni in urmă 3

Doctorul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Vaccinare împotriva COVID-19, nu crede că va fi nevoie ca imunizarea împotriva coronavirusului să se facă în fiecare an, la fel ca la gripă, informează Antena 3.

Valeriu Gheorghiță a explicat că, în opinia experților, vor continua să fie imunizate anti-COVID-19 doar anumite categorii de persoane.

”În opinia mea şi nu doar a mea, a specialiştilor, probabil că nu. Este posibil să fie anumite categorii de persoane care sunt la risc să dezvolte anumite forme severe unde e posibil să fie nevoie de o singură doză, de un booster, însă nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”, a spus Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce privește imunitatea dobândită după vaccin, Valeriu Gheorghiță a anunțat că aceasta ar putea dura pentru cel puțin 12 luni.

”În opinia noastră, probabil că vorbim cel puţin de 12 luni rata răspusului imun, însă avem nevoie de mai multe date prin monitorizarea periodică a persoanelor vaccinate”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a precizat că în acest moment companiile evaluează adaptarea noilor vaccinuri pentru noile tulpini de COVID-19.

„Probabil, în cazul în care vom avea o prevalenţă crescută a acestor infecţii în rândul poplaţiei, este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză cu vaccinul adaptat noilor tulpini”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă