Valeriu Gheorghiță, despre distribuirea vaccinurilor anti-COVID: „Noi nu ținem doze blocate pentru un centru, noi vom aloca în funcție de numărul de persoane programate”

1 lună in urmă 3

Valeriu Gheorghita/ poze INQUAM, George CalinValeriu Gheorghita/ poze INQUAM, George Calin

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a adus câteva lămuriri în ceea ce privește alocarea dozelor de ser anti-COVID la nivel național. Valeriu Gheorghiță deplânge lipsa resursei umane din anumite centre de imunizare anticoronavirus. Precizăriile au fost consemnate la un post de televiziune.

LUNI, 15 MARTIE 2021, 14:59

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Valeriu Gheorghiță: „Noi nu distribuim doze înainte să avem persoane programate. Practic, sunt centre de vaccinare la care am încercat, la propunerea direcțiilor de sănătate publică, să asigurăm o acoperire geografică cît mai bună, inclusiv în mediul rural. Având în vedere că, într-adevăr, pe anumite centre de vaccinare nu a existat un grad foarte bun de ocupare a locurilor și sunt încă locuri libere în platformă, opțiunea fiecărei persoane de a se programa în acel centru îi aparține. Noi nu ținem doze blocate pentru un centru, noi vom aloca în funcție de numărul de persoane programate. (…) Vrem să mergem pe date sigure legate de posiblitatea de deschidere a unui centru. Principala limitare la acest moment este cea legată de resursa umană. Din acest motiv, nu putem să afișăm în platformă toate centrele, pentru că nu avem certitidunea că în final vor fi deschise.”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă