Valeriu Gheorghiță, despre cum se vor atinge ȚINTELE imunizării la coronavirus în România, în septembrie 2021 

1 lună in urmă 19

 InquamPhotos/Octav GaneaValeriu Gheorghiță, despre țintele imunizării în România ce vor putea fi atinse în septembrie Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Valeriu Gheorghiţă spune că țintele propuse pentru imunizarea unui număr cât mai mare de români împotriva COVID-19 depinde foarte mult de dorința acestora de a se vaccina. Șeful Comitetului pentru coordonarea vaccinării anti-COVID-19 în România a anunțat deschiderea unui număr cât mai mare de centre de vaccinare în următoarea perioadă, chiar și cu retragerea mai multor programări în cazul AstraZeneca, și a insistat pentru informarea populației despre beneficiile vaccinării pentru a fi atinse țintele propuse, și anume ca 6 milioane de români să fie deja vaccinați la începutul verii, astfel ca în toamnă să se ajungă la 10 milioane. 

LUNI, 12 APRILIE 2021, 20:20

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Valeriu Gheorghiţă susține că, teoretic, vor putea fi atinse țintele de vaccinare propuse, dar practic depinde foarte mult de dorința oamenilor de a se vaccina.

„În medicină, lucrurile nu sunt neapărat ca în matematică. Noi organizăm şi creăm toată infrastructura necesară. 

Din punct de vedere teoretic, putem să asigurăm acest obiectiv, dar vorbim şi de adresabilitatea persoanelor şi de disponibilitatea persoanelor de a se vaccina”, a precizat Valeriu Gheorghiţă la un post de televiziune.

Șeful campaniei de vaccinare din România spune că nu va mai fi nevoie de o prioritizare din toamnă, pentru că atunci vor fi destul doze de vaccinuri pentru toți care vor dori să se imunizeze.

„Este important să facilităm accesul celor mai vulnerabili la vaccinare. Cred că până la acel moment vom reuşi să vaccinăm mare parte a persoanelor adulte, care îşi doresc, aşa că din septembrie ar trebui să avem suficiente locuri şi doze cât să nu mai fie nevoie de această prioritizare şi să existe un acces mult mai uşor la procesul de vaccinare", a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă