Valeriu Gheorghiță: „Decizia de a continua vaccinarea cu AstraZeneca a fost una dintre cele mai dificile pe care a trebuit să le luăm”

1 lună in urmă 1

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a vorbit, marți, despre decizia luată de România, de a contiua, în acest moment, vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, afirmând că „să spunem stop ar fi fost cea mai ușoară decizie, dar a trebuit să punem în balanță beneficiile vaccinării și faptul că mulți oameni se infectează și ajung la spital”.

„Mai multe țări au decis suspendarea vaccinării cu un loc de vaccin AstraZeneca sau suspendarea completă a vaccinării cu acest vaccin. România a decis continuarea, la acest moment, a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca, vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului și față de care Agenția Europeană a Medicamentului și-a menținut recomandarea – beneficiile vaccinării sunt mai mari decât riscurile. Astăzi, Agenția Europeană a Medicamentului reevaluează toate datele și vom avea joi o concluzie”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Decizia de a continua vaccinarea cu AstraZeneca a fost una dintre cele mai dificile pe care a trebuit să le luăm.

Valeriu Gheorghiță:

Potrivit medicului Gheorghiță, datele care au stat la baza deciziei de a continua vaccinarea cu AstraZeneca în România, „sunt cele care au luat în calcul fundamentul științific”.

„Suntem conștienți că semnalul la nivel european este unul puternic. Recomandarea noastră este de a continua monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse la vaccinul anti-COVID”, a mai spus el.

În ultimele 24 de ore, pentru vaccinul de la AstraZeneca au fost anulate 33.000 de programări.

Cu toate acestea, la acest moment în centrele de vaccinare cu AstraZeneca mai sunt aproximativ 18.000 de locuri libere din peste 100.000 câte erau la sfârșitul acestui weekend. 168.000 de persoane sunt programate pentru prima doză cu AstraZeneca.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă