Valeriu Gheorghiță: Decizia de a continua vaccinarea cu AstraZeneca a fost cea mai grea de până acum. 33.000 de persoane și-au anulat programarea

1 lună in urmă 2

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a explicat în cadrul unei conferințe de presă că decizia de a nu suspenda vaccinarea cu serul AstraZeneca în România a fost una dintre cele mai dificile pe care le-a luat. 

 Decizia de a continua vaccinarea cu AstraZeneca a fost cea mai grea de până acum

Facebook/Guvernul Romaniei

”Mai multe țări au decis suspendarea vaccinării cu un loc de vaccin AstraZeneca sau suspendarea completă a vaccinării cu acest vaccin. România a decis continuarea, la acest moment, a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca, vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului și față de care Agenția Europeană a Medicamentului și-a menținut recomandarea - beneficiile vaccinării sunt mai mari decât riscurile. Astăzi, Agenția Europeană a Medicamentului reevaluează toate datele și vom avea joi o concluzie", spune Valeriu Gheorghiță.

"Decizia de a continua vaccinarea cu AstraZeneca a fost una dintre cele mai dificile pe care a trebuit să le luăm. Să spunem stop ar fi fost cea mai ușoară decizie, dar a trebuit să punem în balanță beneficiile vaccinării și faptul că mulți oameni se infectează și ajung la spital", spune Valeriu Gheorghiță.

33.000 de persoane și-au anulat programarea la vaccinarea cu AstraZeneca în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost anulate 33.000 de programări. În același timp, în centrele de vaccinare cu AstraZeneca mai sunt 18.000 de locuri libere din circa 100.000 cât erau libere în weekend. În acest moment, 168.000 de persoane sunt programate pentru doza 1 cu AstraZeneca și 419.000 pentru doza 2.

165 noi cabinete de vaccinare pentru județele cu rată mare de infectare

Din data de 23 martie se vor deschide 165 de cabinete noi de vaccinare la nivel național, a spus Valeriu Gheorghiţă. Cabinetele noi vor fi alocate cu prioritate către județele și localitățile cu incidență mare a cazurilor.

Pentru București se deschid suplimentar 54 de noi cabinete de vaccinare în care se va utiliza serul Pfizer. De asemenea, din 5 aprilie se deschid alte cabinete noi. „Se lucrează la această analiză și la distribuția cabinetelor pentru a putea vaccina aproximativ 40.000 de persoane zilnic cu vaccinul de la Pfizer”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare. În acest moment, 760 centre sunt active la nivel național cu 1.089 de fluxuri.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

valeriu gheorghita vaccin astrazeneca suspendare romania
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă