Valeriu Gheorghiță: Cel mai probabil vaccinul anti-COVID de la Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani va fi autorizat pe 26 noiembrie

1 săptămână in urmă 11

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a anunţat marți, în conferința de presă săptămânala de la Palatul Victoria, că au început pregătirile logistice pentru vaccinarea anti-COVID la grupa de vârstă 5-11 ani, având în vedere că vaccinul Pfizer urmează să fie autorizat la sfârşitul acestei săptămâni.

„Am confirmarea că pe 25 noiembrie Agenția Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare a vaccinului Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani, iar cel mai probabil pe data de 26 noiembrie, Comisia Europeană va autoriza acest vaccin pentru această grupă de vârstă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la începutul conferinţei de presă.

Potrivit acestuia, au început deja pregătirile logistice pentru administrarea vaccinului la această grupă de vârstă și optimizarea platformei de programare. Până acum au fost identificate 45 de cabinete în unități sanitare și alte 135 de cabinete în centre de vaccinare unde se va putea face vaccinarea copiilor, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Legat de ezitările părinţilor faţă de vaccinarea copiilor, Valeriu Gheorghiţă a spus că înţelege acest lucru, iar în perioada următoare va comunica mai intens pentru a oferi informaţii asupra beneficiilor directe şi indirecte ale vaccinării anti-COVID, cât şi asupra riscurilor, în special riscul de miocardită.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă