Valeriu Gheorghiță: „Avem peste 40% din populaţia adultă vaccinată anti-Covid-19” - Când va atinge România pragul de imunizare colectivă

1 lună in urmă 20

Valeriu Gheorghiță - președintele Comitetului Naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 Valeriu Gheorghiță - președintele Comitetului Naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

Preşedintele Comitetului naţional de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 - Valeriu Gheorghiţă a anunţat că ţinta autorităţilor este atingerea, până la sfârşitul anului, a pragului de imunizare colectivă prin vaccinare împotriva COVID-19.

DUMINICĂ, 24 OCTOMBRIE 2021, 20:21

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Monica Vasilescu

„Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de 70% persoane vaccinate din populaţia adultă. În acest moment, rata de acoperire vaccinală este de 40% la populaţia adultă, de peste 18 ani. 

Pentru că în aceste zile oamenii au arătat o dorinţă în creştere (...) pentru vaccinare, UMF Carol Davila, Colegiul Medicilor din Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică vor organiza, în fiecare săptămână, un maraton de vaccinare în Capitală.

Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare", a afirmat Valeriu Gheorghiţă, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Biblioteca Naţională, unul din cele şase centre din Capitală ale "Maratonului vaccinării pentru viaţă".

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă