Valeriu Gheorghiţă: Avem nevoie de certificatul verde Covid, dar trebuie să existe o perioadă de graţie

2 săptămâni in urmă 22

Certificatul verde Covid este o necesitate, dar trebuie să existe o perioadă de graţie în care persoanele să decidă dacă vor să se imunizeze sau să se testeze, a afirmat, marţi, şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.

"În primul rând, cred că trebuie să ajungem la concluzia că avem nevoie de acest certificat verde şi cred că, aşa cum am observat în ultima perioadă, se cristalizează această opinie că este nevoie de implementarea certificatului verde la nivel naţional", a declarat şeful CNCAV, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Victoria.

Potrivit lui Gheorghiță, este nevoie de o perioadă în care cetăţenii să decidă ce aleg.

"Este evident că, dacă de mâine s-ar implementa acest certificat, populaţia eligibilă nu ar avea timp mâine să se vaccineze, să fie toată vaccinată. Atunci, trebuie să existe această perioadă de graţie în care până începem să ne vaccinăm şi majoritatea optează să se vaccineze, dacă vor opta, trebuie să existe o perioadă în care trebuie să menţinem siguranţa epidemiologică, pentru că ştim că în primele 14 zile de la prima doză persoana nu este protejată. Şi, atunci, cel puţin o perioadă de timp, trebuie să avem această certitudine că situaţia epidemiologică nu se deteriorează şi cred că este o măsură care sigur este utilă, pentru o perioadă limitată de timp, încât oamenii să decidă în cunoştinţă de cauză ce vor opta - să se vaccineze sau să opteze pentru testare", a explicat Valeriu Gheorghiţă, potrivit Agerpres.

Citește și: Gheorghiță: Vaccinarea „la chiuvetă” decredibilizează România la nivel mondial. Este o problemă de siguranță națională

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă