Valeriu Gheorghiţă: Aproape 500.000 de români s-au înscris pe liste de aşteptare pentru vaccinare COVID. Listele rămân deschise

4 săptămâni in urmă 2

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că până luni seara 489.273 de persoane s-au înscris pe liste de aşteptare în vederea programării pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că pe platforma de vaccinare s-au creat 3,6 milioane de conturi, din care peste 2 milioane au făcut şi programări.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiţă, a ţinut să precizeze că în ciuda faptului că 13 state de la nivel Uniunii Europene au decis suspendarea temporară a vaccinării cu serul de la AstraZeneca, în România vaccinarea va continua imunizarea cu acest vaccin.

„13 țări din Uniunea Europeană au decis suspendarea vaccinării cu un lot de vaccin AstraZeneca, alte 15 au decis suspendarea completă a vaccinării cu acest vaccin. România a decis continuarea, la acest moment, a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca, vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului și față de care Agenția Europeană a Medicamentului și-a menținut recomandarea – beneficiile vaccinării sunt mai mari decât riscurile. Astăzi, Agenția Europeană a Medicamentului reevaluează toate datele și vom avea joi o concluzie”, afirmă Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiţă a mai spus că până acum 33.000 de programări pentru vaccinare cu serul de la AstraZeneca dintr-un total de 446.896 au fost anulate. De asemenea, în prezent mai sunt 18.347 de locuri libere pentru programare la vaccinare cu serul AstraZeneca în centrele din România.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă anunţă deschiderea de noi centre de vaccinare. Ce se întâmplă cu serul de la AstraZeneca

Harta turismului de vaccinare. Iată unde să te programezi în funcţie de ce vaccin anti-COVID vrei

Din 15 martie a pornit oficial cea de-a treia etapă de vaccinare anti-COVID. 47.000 persoane s-au programat deja pentru a se imuniza, iar alte peste 350.000 de persoane s-au înscris pe listele de aşteptare pentru a fi notificate atunci când vor fi locuri disponibile. Dacă ţii neapărat să te imunizezi cu vaccinul produs de o anumită firmă, o platfomă online îţi permite să afli ce vaccin se foloseşte în centrul ales de tine şi te poate notifica atunci când sunt locuri disponibile pe platofoma oficială de vaccinare în vederea programării.

Citeşte şi: Cum îți dai seama din timp că ai Covid-19. Acest simptom este un prognostic bun al bolii

Cum te poți programa pentru vaccinare în funcție de ce producător de vaccin vrei

În contextul problemelor apărute cu mai multe loturi de vaccin produs de AstraZeneca, toţi mai mulţi români caută să se programeze în centre care folosesc alte vaccinuri, precum cel produs de Pfizer sau Moderna. Platoforma vaccin.live vine în ajutorul celor care caută se se vaccineze cu un anumit vaccin. Astfel, aici poţi vedea ce vaccinuri sunt disponibile (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) și în ce centre. Dacă stocul e zero, poți seta o alertă pe site prin care eşti notificat atunci când apar locuri libere la vaccinare COVID în centrul ales de tine. Următorul pas este să intri pe platfoma de programare la vaccinare , să-ţi faci cont şi să te programezi.

Autorităţile au anunţat că în luna aprilie, România va primi cel puțin 3,1 milioane de doze de vaccin. Dintre acestea 2,1 milioane de doze vor fi vaccin Pfizer și 300.000 doze de la Moderna. AstraZeneca va livra puțin sub un milion de doze.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă