Valeriu Gheorghiță, apel la medicii de familie: Le solicit cât se poate de mult implicarea în această campanie de vaccinare

1 săptămână in urmă 16

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, a făcut un apel la medicii de familie să se implice cât de mult se poate în campania de vaccinare.

Peste 3.000 de medicii și-au arătat disponibilitatea de a participa la această etapă de vaccinare, a mai spus medicul.

“În urma centralizării datelor pe care le-am solicitat de la fiecare judeţ în parte, vorbeam de peste 3.000 de medici de familie care şi-au arătat disponibilitatea de a participa la această etapă de vaccinare.

Momentul a fost din punctul nostru de vedere pregătit în sensul în care s-a elaborat instrucţiunea care reglementează modalitatea de vaccinare în cabinetul medicului de familie, s-a stabilit că pentru prima etapă vom distribui vaccin de la compania Johnson & Johnson, încă de săptămâna trecută au fost distribuite în 11 judeţe peste 12.440 de doze de la compania Johnson & Johnson, astăzi se completează până la 20 de judeţe ceea ce înseamnă aproape 18.000 de doze”, a transmis Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că toate dozele de vaccin Johnson & Johnson au fost distribuite către centrele regionale de depozitare.

“Toate dozele de la Johnson& Johnson au fost distribuite către toate centrele regionale de depozitare aşa încât direcţiile de sănătate publică trebuie să solicite necesarul de doze de la centrele regionale de depozitare şi ulterior să asigure distribuirea acestor doze către medicii de familie din fiecare judeţ împreună cu dozele de vaccin necesare se distribuie materialele sanitare aferente începând de la seringi, ace, dezinfectanţi şi epipenuri sau seringi preumplute cu adrenalină.

Desigur că nu am reuşit demararea aceste etape cu toţi medicii de familie, deja a început activitatea de vaccinare pot să vă spun că în Bihor au fost introduse deja în registrul electronic naţional al vaccinărilor zece persoane vaccinate cu vaccinul de la Johnson&Johnson, în Mehedinţi erau şapte persoane chiar înainte să intru în această conferinţă însă cu siguranţă la finalul zilei vom avea mult mai multe persoane vaccinate”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Gheorghiță e optimist și crede că un număr mare de medici de familie se vor implica în această activitate de vaccinare.

“Mă aştept ca progresiv un număr din ce în mai mare de medici de familie să înceapă această activitate. Chiar aş face un apel şi astăzi am solicitat direcţiilor de sănătate publică să ne implicăm mai mult pentru a asigura distribuţia cu celeritate a dozelor de vaccin, a materialelor necesare şi să punem la dispoziţie evident şi procedurile, instrucţiunile necesare pentru a se derula în condiţii foarte bune campania de vaccinare şi prin cabinetele medicilor de familie.

Acelaşi apel îl fac către colegii mei medici de familie, le solicit cât se poate de mult implicarea în această campanie de vaccinare, înţeleg efortul pe care cu toţii l-am făcut până la acest moment însă mă aştept ca un număr mai mare de medic de familie să îşi arate disponibilitatea pentru participarea la acest demers. Din partea noastră, din partea autorităţilor există toată susţinerea şi toată deschiderea pentru a acoperi nevoile şi necesităţile pe care le întâmpinăm”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă