Valeriu Gheorghiță anunță începerea vaccinării în cabinetele medicilor de familie. Câți români se pot imuniza zilnic în România de acum înainte

4 săptămâni in urmă 34

Valeriu Gheorghita/ poze INQUAMValeriu Gheorghita/ poze INQUAM

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, a făcut o serie de precizări în ceea ce privește mersul imunizării anticoronavirus din România. Acesta a vorbit de imunizarea în penitenciare, dar și de creșterea capacității de vaccinare a centrelor din România.

MARŢI, 13 APRILIE 2021, 14:31

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Valeriu Gheorghiță: „Trebuie să înțelegem că nu încercăm o supraaglomerare la vaccinare, ci o acccesibilizare. (…) La nivelul penitenciarelor se va întocmi o listă cu doritorii la vaccinare. (…) Dozele vor fi preluate dintr-un centru fix. Persoanele vor fi introduce în registrul fix al vaccinării. Se va distribui vaccin de la Johnson&Johnson pentru a se facilita vaccinarea.”

Medicul militar a explicat și implementarea inoculării anti-COVID în cabinetele medicilor de familie.

Valeriu Gheorghiță: „Un alt element important – vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. Mâine are loc o ședință în acest sens, în care vom lămuri întrebările în acest sens. Vrem să debutăm această etapă de vacccinare în 4 mai. Vor fi operaționalizate 20 de centre mobile. Vor deservi localitățile rurale, fără acces la vaccinare. Vaccinul va fi cel de la Johnson&Johnson. Operaționalizareea centrelor de vaccinare drive-through, un alt punct important. Inclusiv în Capitală vom avea un astfel de centru.”

Valeriu Ghoerghiță a anunțat și simplificări în procesul de programare, dar și în lista de așteptare.

Valeriu Gheorghiță: „Am anunțat o schimbare în ceea ce privește lista de acceptare. Va fi o singură notificare, în loc de trei ca până acum. Lista de așteptare a scăzut destul de mult în ultimele zile. Sunt peste 505.000 persoane pe lista de așteptare. Bucureștiul are 122.000, Cluj peste 50.000. Începând din 15 martie, au fost notificate peste 1 milion de persoane. (…) În ultimele 24 de ore s-au înscris pe lista de așteptare peste 45.000 și s-au efectuat peste 82.000 de programări. Avem 724 centre Pfizer (74000 de persoane pe zi pot fi vaccinate aici), la Moderna pot fi imunizate 9000 persoane pe zi, la capacitate maximă, AstraZeneca are 272 centre (31.000 de persoane la capacitate maximă). Capacitate maximă de vaccinare, 115.000 de persoane pe zi, cum a anunțat premierul Cîțu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă