Valeriu Gheorghiță anunță ce se întâmplă cu românii vaccinați cu prima doză AstraZeneca dacă se suspendă imunizarea cu acest ser

2 luni in urmă 3

 InquamPhotos/George CălinValeriu Gheorghiță, coordonator CNCAV Foto: InquamPhotos/George Călin

Românii care au primit prima doză de vaccin de la AstraZeneca vor putea face rapelul cu serul produs de Johnson&Johnson, Pfizer sau Moderna, dacă se va suspenda serul produs de compania britanică, a anunțat miercuri seară medicul militar Valeriu Gheorghiță.

MIERCURI, 17 MARTIE 2021, 23:37

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că opțiunea cea mai simplă în acest caz ar fi administrarea serului Johnson&Johnson.

”Sunt două opțiuni: fie vaccinarea cu Johnson, care este același tip de vaccin, cu vector viral, fie vaccinarea cu vaccin pe bază de ARN mesager, Pfizer sau Moderna.

Întrebarea este dacă este suficientă o singură doză sau trebuie făcută o schemă completă în condițiile în care vorbim de Pfizer sau Moderna. Dacă vorbim de Johnson este suficientă o doză”, a spus Gheorghiță la un post TV.

Dacă va fi suficientă o singură doză se va putea determina, spre exemplu, prin testul de anticorpi ai persoanei programate și în funcție de acest lucru se va putea decide dacă este suficientă o doză sau trebuie schemă completă, a mai explicat medicul militar, citat de hotnews.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă