Valeriu Gheorghiță anunță că vaccinul Johnson & Johnson va ajunge în centrele de vaccinare săptămâna viitoare

3 săptămâni in urmă 12

Vaccinul produs de Johnson & Johnson va ajunge în centrele de vaccinare săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut, miercuri, de Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, într-o declarație de presă transmisă de Antena3.

60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns în România pe 14 aprilie. Inițial, dozele au fost stocate în depozit, după ce gigantul farmaceutic anunțase suspendarea distribuirii acestui ser în Uniunea Europeană.

Valeriu Gheorghiță a anunțat, miercuri, la primul centru mobil de vaccinaredin Ilfov că dozele de vaccin vor pleca din depozit săptămâna viitoare către centrele de vaccinare din țară.

„Vaccinul Johnson&Johnson a fost supus în cursul zilei de ieri unei evaluări a Comitetului de Farmacovigilență, de la Agenția Europeană a Medicamentului, s-a transmis foarte clar că beneficiile depășesc riscurile, există acest semnal de siguranță, exact cum se întâmplă la vaccinul de la AstraZeneca”, a transmis Valeriu Gheorghiță, miercuri, într-o declarație de presă transmisă de Antena 3.

De asemenea, medicul militar a transmis că așteaptă un comunicat de la Johnson & Johnson în ce privește următoarele livrări de doze.

„Este importantă la fel informarea oamenilor vizavi de acele semnale de alarmă. Așteptăm un comunicat de la compania Johnson&Johnson în ceea ce privește livrările următoare de doze, tocmai pentru a avea o predictibilitate și a decide în ce formă vom folosi vaccinul, dar categoric, de săptămâna următoare vor fi puse în centre, foarte probabil că vor fi folosite în centre precum drive-through, în centre mobile, și pot să fie alocate și către medicii de familie”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Anunțul lui Valeriu Gheorghiță vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului a transmis, marți, prin intermediul unui comunicat de presă că vaccinul anti-Covid produs de compania americană Johnson & Johnson poate fi folosit în continuare în Uniunea Europeană.

Experții agenției de reglementare a UE au spus că aceste cheaguri de sânge trebuie considerate „efecte adverse foarte rare ale vaccinului” și incluse în prospectul produsului.

„Combinaţia între apariţia unor cheaguri de sânge şi trombocite scăzute din sânge este foarte rară, iar beneficiile generale ale vaccinului COVID-19 Janssen, produs de compania Johnson & Johnson, în prevenirea COVID-19, sunt mai mari decât riscurile de reacţii adverse”, a precizat Agenţia Europeană a Medicamentului. 

Administrarea vaccinului Janssen dezvoltat de Johnson & Johnson a fost suspendată în SUA, săptămâna trecută, după semnalarea acestor cazuri de tromboză. Ulterior, Johnson & Johnson a sistat și livrările de vaccin către statele membre UE. Dozele care apucaseră să ajungă, inclusiv cele din România, nu au fost folosite deocamdată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă