Valeriu Gheorghiță a primit sfaturi de la o delegație medicală de experți din Israel pentru impulsionarea campaniei de vaccinare

3 săptămâni in urmă 27

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a primit astăzi, 10 noiembrie, o delegație medicală de experți din Israel la sediul Comitetului de Vaccinare, pentru a discuta ce măsuri ar trebui să ia România pentru a convinge mai mulți români să se imunizeze împotriva COVID, au anunțat autoritățile pe pagina oficială a platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, RO Vaccinare, pe Facebook.

Israelul a vaccinat până în prezent 62,4% din populație cu ambele doze.

”O delegație medicală de experți din Israel a fost primită astăzi, la sediul CNCAV, de către coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță. La întâlnire a participat și Excelența Sa, David Saranga, ambasadorul Israelului în România”, transmit miercuri autoritățile pe pagina oficială de Facebook a platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Conform RO Vaccinare, membrii delegației au prezentat modul de desfășurare al campaniei de vaccinare din Israel, principalele dificultăți întâmpinate, dar și punctele forte pe care s-au bazat în atingerea obiectivelor stabile.

”Discuțiile demarate au fost constructive și au generat noi idei pentru impulsionarea campaniei de vaccinare din România”, au transmis autoritățile.

De mai multe zile, campania de vaccinare din România a intrat din nou pe un trend descendent. Ritmul vaccinărilor crescuse puternic după data de 25 octombrie, atunci când certificatul verde a devenit obligatoriu pentru accesul în numeroase spații publice, și s-a menținut așa timp de o săptămână. De altfel, pe 27 octombrie, s-a înregistrat un record al vaccinării, cu peste 150.000 de vaccinați, însă de atunci, tot mai puțini oameni au mers să se vaccineze.

Cel mai recent bilanț transmis astăzi de autorități arată că în ultimele 24 de ore, 71.605 de persoane au primit vaccinul anti-COVID, dintre care mai puțin de 26.000 s-au vaccinat cu prima doză.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate un număr de 7.372.730 de persoane, iar 6.635.446 au primit schema completă. De asemenea, 1.083.179 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă