Valeriu Gheorghiță: ”A doua etapă a vaccinării poate să înceapă după data de 15 ianuarie”

1 lună in urmă 21


Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că a doua etapă a vaccinări anti-COVID-19 va începe în România după data de 15 ianuarie.Conform lui Valeriu Gheorghiță, în etapa a doua eligibili pentru vaccinare aproximativ 4 milioane de români.


”Estimăm că a doua etapă a vaccinării poate să înceapă după data de 15 ianuarie. A doua etapă va începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale - aproximativ 40.000 de persoane internate. Vaccinarea personalului se va face prin echipe mobile”, a precizat Valeriu Gheorghiță


”Am dispus să se înceapă încă de acum obținerea consimțământului informat, inclusiv de la aparținători. Vorbim în a doua etapă de un total de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani și bolnavi cronici”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.


Medicul militar a estimat că etapa a 3-a de vaccinare ar putea începe în luna aprilie.


”Estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care îl putem lua în calcul pentru începerea cele de-a treia etape. Acest lucru depinde și de ritmul de livrare al dozelor de vaccin, nu doar de ritmul de vaccinare”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.


Președintele Comitetului Național de coordonare a precizat că până la sfârșitul lunii ianuarie vor fi livrate în România aproximativ 600.000 de doze de vaccin anti-COVID-19.


”Pentru toată luna ianuarie vor fi livrate circa 600.000 de doze, în tranșe săptămânale. Peste 13.000 de cadre medicale au fost vaccinate astăzi (n.r.-marți)”, a declarat Valeriu Gheorghiță.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă