Valeriu Gheorghiță a anunțat când începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în România

3 săptămâni in urmă 11

Potrivit coordonatorului Campaniei Naționale de Vaccinare, foarte probabil, luni, 26 aprilie, va începe distribuirea dozelor de vaccin de la compania Johnson & Johnson în țara noastră.

„Cred că începând de săptămâna viitoare vom distribui (n.r. dozele de vaccin de la Johnson & Johnson). Luni vom avea o primă întâlnire și probabil chiar în cursul zilei de luni vom începe să le și distribuim”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Potrivit doctorului infecționist militar, centrele mobile vor avea prioritate, din rațiuni de ușurință a imunizării, pentru că este necesară o singură doză.

„Ne dorim în mod deosebit către centrele mobile, pentru că este mult mai ușor, nu te mai întorci după 21 sau 28 de zile după efectuarea rapelului”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Diferențele între cele patru vaccinuri care vor fi folosite în România

Valeriu Gheorghiță a anunțat când începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în România

Dacă Pfizer și Moderna funcționează pe principiul ARN mesager, Johnson&Johnson, ca și AstraZeneca, se bazează pe un vector viral nereplicativ.

Diferențele între cele patru tipuri de vaccin mai constau și în eficacitate. Astfel, în timp ce Pfizer și Moderna au o eficacitate de 95%, respectiv 94,1%, iar AstraZeneca – 60%, Johnson&Johnson are o eficacitate 67%.

O altă diferență este aceea a regimului de administrare. Pfizer se administrează în două doze la interval de 21 zile, Moderna în două doze la interval de 28 de zile iar AstraZeneca în două doze la 56 de zile. Spre deosebire de acestea, Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză.

De asemenea, în privința stocării pe termen lung, Pfizer se păstrează 6 luni la -80 de grade Celsius, Moderna – aceeași perioadă de timp, dar la -20 de grade Celsius, AstraZeneca – tot 6 luni, dar între 2-8 grade Celsius. În privința Johnson&Johnson, acesta se menține 24 de luni la -20 de grade Celsius.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă