Valeriu Gheorghiță a anunțat când ajung primele doze de vaccin Johnson&Johnson în România

1 lună in urmă 1

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a anunțat că, cel mai probabil, în a doua parte a lunii aprilie România va primi câteva zeci de mii de doze din vaccinul produs de compania Johnson&Johnson, omologat recent de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Valeriu Gheorghiță a anunțat când ajung primele doze de vaccin Johnson&Johnson în România

Hepta

"Pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dacă nu mă înşel, ar trebui să primim probabil prima tranşă, nu este una consistentă, probabil că vor fi câteva zeci de mii de doze, reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vis-a-vis de categoria persoanelor eligibile, ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi.

El a precizat că, "din punct de vedere practic", acest ser poate fi folosit mai mult în centre mobile, de către echipe mobile în localităţile în care accesul la vacciare este mai redus, "dar asta nu înseamnă că nu va putea fi accesat şi de restul categoriilor de persoane".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

johnson&johnson vaccin romania valeriu gheorghita
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă