Valeriu Gheorghiţă a anunțat că adeverința de vaccinare se poate obține online. Încă 74 de centre speciale de imunizare, pentru bătrâni

1 lună in urmă 3

Coordonatorul campaniei naționale de imunizare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți într-o conferință de presă că certificatul de vaccinare se poate obține online, însă numai după ce au fost administrate ambele doze de ser.

Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid

Observator

Ultimele decizii luate la nivel central, în ceea ce privește vaccinarea

"Un element de noutate, posibilitatea ca fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să își descarce adeverința de vaccinare în format electronic direct din registrul electronic național al vaccinărilor", a explicat medicul militar. "Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să descarce această adeverință", a precizat el.

Observator a transmis live, pe pagina de Facebook, principalele declarații ale lui Valeriu Gheorghiță:

Totodată, Valeriu Gheorghiță a anunțat că se deschide posibilitatea de programare a persoanelor din etapa a treia pentru judeţele care au municipii cu rată de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 4,5 la mie.

"Şi vă prezint care sunt aceste municipii, respectiv judeţe. Vorbim de de judeţul Alba cu municipiul Alba Iulia, vorbim în judeţul Timiş cu municipiul Timişoara, judeţul Braşov cu municipiul Braşov şi localitatea Sânpetru, vorbim de judeţul Maramureş cu localitatea Baia Mare, judeţul Sălaj cu municipiul Zalău, judeţul Hunedoara - municipiul Petroşani, judeţul Cluj - municipiul Cluj Napoca şi de judeţul Giurgiu - municipiul Giurgiu. În aceste localităţi menţionate va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct în platforma de programare, conform criteriilor de care fiecare persoană aparţine", a spus Gheorghiţă.

Încă 74 de centre speciale de vaccinare

Autoritățile vor să vaccineze circa 120.000 de persoane din categoriile vulnerabile, în următoarea lună.

"Un element de noutate, deschiderea a încă 74 de noi cabinete de vaccinare cu posibilitatea de programare de mâine, 10 martie, și demararea vaccinării de luni, 15 martie. Aceste noi cabinete vor fi destinate persoanelor vulnerabile, de peste 75 de ani, cunoscute cu boli cronice. Se vor putea vaccina aproximativ 4.400 de persoane zilnic. Putem asigura 120.000 de persoane noi care se vor putea vaccina", a precizat coordonatorul campaniei naționale de imunizare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

valeriu gheorghita medic militar doctor vaccinare romania coronavirus
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă