Valeriu Gheorghiță: „1.080 de persoane s-au infectat după rapel” - Ce forme ale bolii au dezvoltat

3 săptămâni in urmă 24

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

 Valeriu Gheorghiță - coordonatorul campaniei de vaccinare anti Covid a declarat, duminică seara, că 1.080 de persoane care au efectuat și cea de-a doua doză de vaccin s-au infectat, dar că acestea au dezvoltat forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme uşoare de coronavirus.

LUNI, 12 APRILIE 2021, 00:03

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„După a doua două circa 1.080 de persoane s-au infectat, ceea ce înseamnă 0,19 la sută din numărul total al celor care au efectuat cele două doze şi intervalul mediu de diagnostic de la cea de a doua doză era între 10 şi 14 zile. Noi ştim că beneficiile după doza de rapel sunt undeva după ziua zece ceea ce înseamnă că momentul expunerii era mult mai devreme faţă de când se împlinesc aceste beneficii maximale.

Majoritatea au fost forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme uşoare. Acele persoane fiind diagnosticate de cele mai multe ori cu ocazia unor testări periodice şi nu pentru că aveau o simptomatologie caracteristică de covid-19 şi inclusiv în Israel din acele cazuri care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-Cov-2 după cea de-a doua doză şi care statistic aveau tulpină sud-africană pentru că şi în Israel predominantă e tulpina britanică, nu erau neaparat cazuri de severitate crescută. Vaccinarea este importantă pentru prevenirea formei severe chiar şi în aceste variante virale”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă