Valentino Rossi și-a anunțat retragerea! Când va pune punct ”Doctorul” unei legendare cariere

2 luni in urmă 39

  • Liga 2: Unirea Constanța - Hermannstadt, joi, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Botoșani - UTA Arad, vineri, 18:30, Digi Sport 1

Valentino Rossi este singurul din istorie care a câștigat titluri la toate categoriile de motociclism viteză, 125 cc, 250 cc, 500 cc și Moto GP.

Valentino Rossi și-a anunțat retragerea

Pentru acest ultim sezon, ”Doctorul” a trecut de la echipa Yamaha la satelitul echipei, Petronas Yamaha SRT, și se poziționează pe locul 19 în clasamentul piloților, cel mai slab început de sezon din cariera sa.

Galerie Foto

Este un moment foarte trist. Este dificil să spun și să știu că anul viitor nu mă voi mai întrece cu motocicleta. A fost minunat. M-am bucurat foarte mult. A fost o călătorie foarte, foarte lungă și m-am distrat mult. Au fost 25-26 de ani în Campionatul Mondial, este grozav. Anul viitor, viața mea se va schimba”, a declarat Valentino Rossi în cadrul unei conferințe de presă, citat de BBC.

Valentino Rossi este singurul pilot care a luat parte la peste 400 de curse, dintre care 115 câștigate. Încă de la debutul său, în 1996, Rossi a urcat pe podium de 235 de ori. În acest sezon, cea mai bună clasare la finalul unei curse pe care a avut-o ”Doctorul” a fost doar locul 10.

Din sezonul următor, Valentino Rossi se va ocupa de noua sa echipă ce va concura în Moto GP, Aramco Racing Team VR46.

Valentino Rossi a suferit un accident urât în cursa de MotoGP din Marele Premiu al Olandei.

Rossi a căzut în turul cu numărul 7, iar motocicleta Petronas Yamaha s-a făcut praf. Paramedicii au venit în grabă cu o targă lângă Valentino Rossi, dar "​Il Dottore" s-a ridicat și a părăsit circuitul pe picioare.

În urmă cu aproape un an, în Austria, Valentino Rossi "a driblat" moartea după un accident cumplit în MotoGP.

Atunci, Zarco (de la echipa Ducati-Avintia Racing) a fost lovit din spate și aruncat brutal de pe motocicletă, care și-a continuat traseul, cu viteză maximă. A trecut milimetric pe lângă Valentino Rossi, tocmai intrat în curbă. Dacă motocicleta francezului l-ar fi lovit pe Rossi, ar fi fost o veritabilă tragedie, potrivit experților. De altfel, Rossi a părut chiar să frâneze pentru a evita un impact fatal, iar mai apoi a fost văzut șocat de ce a trăit.

Etichete: moto gp , valentino rossi , yamaha
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă