Valentin Mihăilă i-a cucerit pe italieni: „E o bijuterie! Nu ne putem descurca fără el” Cuvinte mari la adresa românului, după primul gol în Serie A

2 luni in urmă 2

Valentin Mihăilă pare decis să nu rateze șansa transferului în Serie A. Fostul mijlocaș al celor de la Universitatea Craiova i-a cucerit deja pe italieni și are parte de cuvinte incredibile din partea jurnaliștilor. Portalul ParmaLive le-a dedicat un editorial lui Valentin Mihăilă (21 de ani) și Roberto Inglese (29). Cei doi au fost decisivi în remiza, 3-3, obținută de Parma cu Fiorentina.

Valentin Mihăilă a marcat primul său gol în Serie A. Românul a înscris în minutul 90  și a fost aproape să aducă prima victorie după mult timp pentru trupa gialloblu. Echipa pentru care joacă și Dennis Man nu a scăpat însă de coșmarul din ultima vreme. A fost egalată în prelungiri.

Cu toate acestea, cei doi români par să fi adus un suflu proaspăt echipei. Cu Dennis Man foarte vizibil și apreciat în ultimul meci, 1-2 cu Inter Milano, Valentin Mihăilă a ținut să șină steagul sus în deplasarea de la Firenze.

Valentin Mihăilă i-a cucerit pe italieni: „E o bijuterie! Nu ne putem descurca fără el” Cuvinte mari la adresaa românului, după primul gol în Serie A

„Valentin, ne dorim să te fi avut de la început” este titlul editorialului găzduit de Parma Live. Niccolo Pasta are cuvinte incredibile la adresa românului, pe care îl compară cu Dejan Kulusevski, vândut de Parma la Juventus. Jurnalistul spune că fostul jucător al Craiovei este indispensabil actualei echipe a Parmei.

„Nu o să scriu nimic despre meciul de duminică, ce mai este de spus? Mă voi concentra pe doi jucători care ar fi putut să schimbe acest sezon într-un fel sau altul, chiar dacă nu vom avea niciodată dovada că așa ar fi fost, din păcate.

Este vorba despre Valentin Mihăilă și Roberto Inglese, cei doi care au creat golul trei cu Fiorentina. Valentin Mihăilă demonstrează că este o bijuterie, crud, dar o bijuterie. Trece de adversar, are personalitate și mereu influențează jocul, de bine sau de rău. De când este în permanență lângă echipă, mereu a jucat bine, fiind unul dintre cei mai buni de pe teren în fiecare meci jucat.

Este păcat că a ajuns aici cu o problemă fizică majoră, care l-a ținut pe tușă practic până la Crăciun. A fost ca și cum a fost un transfer de iarnă. Mihăilă este de neînlocuit pentru Parma și acum că a reușit să se elibereze (după golul din Cupa Italiei), cine știe dacă nu cumva poate să continue această serie. Mihăilă nu este Kulusevski, dar este cel care se apropie cel mai tare de acesta, și nu ne putem descurca fără el”, scrie italianul în editorialul găzduit de Parma Live.

De ce este special primul gol marcat de Valentin Mihăilă în tricoul Parmei: „Este simptomatic pentru sănătatea echipei!”

Jurnaliștii italieni au remarcat faptul că Mihăilă este primul jucător al Parmei, din acest sezon, care reușește să marcheze, deși a început meciul pe banca de rezerve. În plus, aceștia au scris despre faptul că jucătorul român a început pe bancă, meciul cu Fiorentina, din cauza efortului depus în ultima perioadă.

„Parma a cumpărat câţiva tineri promiţători. L-am văzut jucând pe Zirkzee, care mi se pare un fotbalist bun. De asemenea, Mihăilă are şi el evoluţii bune, arată personalitate.

Mă refer la meciul cu Udinese. D’Aversa are planul său, e un antrenor excelent şi ştie ce să facă în anumite situaţii. Este nevoit să aşeze jucătorii în locul în care aceştia dau cel mai bun randament.

Sunt unele lucruri care trebuie remediate. Sigur, nimic nu este încă pierdut, iar Torino nu cred că este una dintre echipele care vor avea probleme cu retrogradare”, a declarat Massimo Barbuti, pentru parmalive.com.

Valentin Mihăilă (21 de ani) a fost transferat de Parma, în toamna anului trecut, de la Universitatea Craiova, pentru 8.5 milioane de euro. Acesta are contract, până în 2025, cu echipa italiană.

6 milioane de euro este cota lui Valentin Mihăilă, conform transfermarkt.com

2 goluri și 2 pase decisive a dat Valentin Mihăilă în 17 partide bifate pentru Parma, în acest sezon

The post Valentin Mihăilă i-a cucerit pe italieni: „E o bijuterie! Nu ne putem descurca fără el” Cuvinte mari la adresa românului, după primul gol în Serie A appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă