Val de reacții despre scandalul de dopaj de la Astra: „Ce tragedie ar fi” + ce a spus președintele ANAD

1 lună in urmă 11

CONTEXT: Astra trebuie exclusă din Liga 1! GSP a aflat că la ultimul termen al comisiei ce anchetează cazurile lui Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, acuzați că ar fi apelat la o terapie interzisă, primul dintre ei a povestit cu lux de amănunte toată procedura efectuată! (Detalii AICI)

„În situația în care un sportiv oferă informații, el poate obține un ajutor substanțial. Dacă există represalii împotriva unei persoane care e de bună credință și care a furnizat informații cu privire la presupusea încălcării regulilor anti-doping, atunci persoana care i-a adus acele represalii va intra și ea, conform noului cod, sub incidența sancțiunilor și va fi trimisă către comisia de audiere. Nu pot exista represalii contra unei persoane care s-a destăinuit”, a declarat Cristi Balaj, președintele ANAD, în direct la Pro X. 

Dani Coman, după ce Ioniță a recunoscut că a folosit metode interzise: „Ești un trădător!”

Dani Coman, 41 de ani, președintele Astrei, l-a sunat pe Alexandru Ioniță (26 de ani), după ce extrema a recunoscut la ANAD că a folosit o terapie de vitaminizare interzisă. 

După ce a aflat că Ioniță a recunoscut tot, că a pledat vinovat și că a oferit detalii și despre colegii săi, președintele Astrei a avut o reacție violentă la adresa fotbalistului. L-a sunat și l-a acuzat: „Ești un trădător, asta ești!”. Fotbalistul s-a apărat susținând că era singura modalitate prin care nu-și compromitea cariera, la numai 26 de ani, fiindcă, foarte probabil, chiar și fără mărturiile lui, ar fi existat șanse mari ca ANAD să dicteze sancțiuni, pe baza altor probe strânse deja la dosar.

Vivi Răchită, despre posibila retrogradare a Astrei: „Ce tragedie ar fi!”

Valeriu Răchită (50 de ani), fost antrenor și oficial la Astra Giurgiu, a comentat la rândul său posibilele repercusiuni ale scandalului de dopaj de la Astra Giurgiu. Răchită crede că o retrogradare a giurgiuvenilor ar fi echivalentă cu o tragedie.

„Ce tragedie ar fi! Aștept să ne trezim din acest coșmar care ne-a bulversat pe toți, aștept să sune cei de la Astra, să spună că totul este în regulă. E o echipă care a câștigat campionatul, care ne-a reprezentat în cupele europene. Sper să nu fie adevărat”, a spus Răchită, cel care continuă să militeze pentru nevinovăția jucătorilor. 

Cazul Dopaj la Astra, pe scurt:

La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează.În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă!După ce a fost vizitată de ANAD, clinica a luat o decizie surprinzătoare: a șters toate pozele urcate pe Instagram.Pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD, Ioniță a recunoscut toate acuzațiile.

VIDEO Alexandru Ioniță a recunoscut tot! Trebuie exclusă Astra din campionat?

Citește mai multe știri din Liga 1:

EXCLUSIV Astra trebuie exclusă din Liga 1! Ioniță a recunoscut că s-a DOPAT, iar consecințele sunt dramatice!EXCLUSIV Pericol pentru România » Risc maxim dacă Astra n-ar fi exclusă din Liga 1 pentru dopaj

VIDEO Schimb dur de replici între Mihai Gâdea și Diana Şoşoacă. Senatoarea AUR a plecat din emisiune: ”Am avut parte de un abuz psiho-emoţional”

Libertatea

Playtech: De ce a dat-o Mihai Gâdea afară pe Diana Șoșoacă din emisiune. Ce i-a putut zice avocata de l-a scos din sărite
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă