Val de proteste în ţară. Românii s-au săturat de restricţii

2 luni in urmă 7

Val de proteste în ţară. Sute de oameni au ieşit în stradă, duminică, în Timişoara, pentru a protesta faţă de măsura carantinării oraşului.

Val de proteste în ţară. Sute de oameni protestează în Timişoara, înainte de intrarea în vigoare a carantinei

Oamenii au început se adune în centrul oraşului, în jurul orei 16.00. Aceştia au venit cu steaguri tricolore şi poartă în mâini pancarte. Încă de la începutul protestului, au început să strige lozinci precum „Fără carantină”, „Libertate”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

Iniţial, oamenii s-au adunat pe platoul din faţa Operei, iar apoi au pornit în plimbare, înconjurând piaţa. Apoi, cu toţii au plecat spre Primăria Timişoara, pentru a-şi continua protestul. Aceştia au anunţat: „Mergem după Fritz”.

Cei mai mulţi oamenii poartă măşti de protecţie şi păstrează distanţa unii faţă de ceilalţi, dar sunt şi persoane care au masca trasă sub bărbie sau nu o poartă deloc.

Protestul a fost organizat pe reţelele de socializare.

Reamintim că decizia de carantinare a Timişoarei şi a celor patru comune periurbane, Moşniţa Nouă, Giroc, Dumbrăviţa şi Ghiroda, a fost luată sâmbătă, după ce rata de infectare cu COVID-19 a crescut în ultimele săptămâni. Carantina se aplică pentru o perioada de 14 zile.

Citeşte şi Românii ies în stradă, cel mai amplu protest din pandemie. Liderii AUR şi Diana Şoşoacă cheamă la răscoală. Val de proteste în toată lumea LIVE VIDEO

Şi la Sibiu oamenii au ieşit în stradă. Peste o sută de persoane s-au strâns, duminică, în Piaţa Mare pentru a protesta împotriva proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie a adulţilor şi a copiilor.

Oamenii cred ca obligativitatea vaccinarii reprezinta un abuz pentru ca fiecare om ar trebui sa decida singur daca doreste sau nu sa se vaccineze.

Protestul a fost unul autorizat de primaria Municipiului Sibiu și s-a desfășurat fără incidente.

Reamintim că Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva SARS-COV-2, a declarat marți, într-o conferință de presă, că până la 1 martie s-au înregistrat 5.458 reactii adverse, rata de incidență a reacțiilor adverse fiind de 3,5 reacții adverse la 1.000 de doze de vaccin, informează SPS.

Potrivit oficialului, în luna februarie „vârsta mediană” a românilor care au avut reacții adverse după ce s-au vaccinat este de 39 de ani. El a precizat că se înregistrează „o tendință spre persoanele cu vârstă tânără” în ceea ce privește reacțiile adverse.

Gheorghiță a menționat că femeile reprezintă 64% din persoanele vaccinate care au avut reacții adverse.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă