Val de caniculă în Europa. În Sicilia s-a înregistrat o temperatură record de aproape 49 de grade Celsius

2 luni in urmă 27


Pompierii italieni au continuat miercuri să se lupte cu incendiile în Sicilia, unde termometrele au arătat temperaturi de aproape 49 de grade Celsius, fiind depăşit recordul european de temperatură, înregistrat în Atena, în 1977, când au fost raportate temperaturi de 48 de grade Celsius, informează Euronews.


Serviciul de meteorologie din Sicilia a transmis, pe pagina de Facebook, că temperatura a crescut la 48,8 grade Celsius miercuri după-amiază, fiind cea mai ridicată valoare înregistrată din 2002 şi este probabil un nou record european, însă măsurarea trebuie confirmată.


O purtătoare de cuvânt a Organizației Meteorologice Mondiale a declarat că agenția analizează datele, iar în acest moment nu poate confirma sau nega validitatea acestora, adăugând că măsurarea nu provine de la serviciul meteorologic oficial italian.


Cea mai ridicată temperatură de pe continentul european a fost de 48 de grade Celsius, fiind înregistrată în Atena, în 1977.


Incendiile de vegetaţie din Sardinia, Sicilia şi Calabria au făcut trei victime până în prezent.


Între timp, Spania și Portugalia se pregătesc de valul de caniculă care a făcut ravagii în sud-estul Europei şi acum se îndreaptă spre Peninsula Iberică.


Un val de căldură alimentat de aerul fierbinte din nordul Africii a cuprins părți mari din regiunea mediteraneană în ultimele zile, iar incendiile de proporţii din Italia, Turcia şi Algeria au provocat moartea a zeci de persoane.


În Grecia, incendiile de vegetaţie au distrus păduri, case, iar oamenii au fost obligaţi să fugă din calea focului.


Premierul portughez a avertizat că vremea caniculară crește riscul producerii incendiilor de vegetaţie, care în 2017 au ucis peste 100 de persoane. Serviciul de meteorologie din Spania a a anunţat că temperaturile ar putea depăși 44 de grade Celsius în unele zone, până luni.


Premierul portughez Antonio Costa a spus că "imaginile teribile" din Grecia și Turcia din ultimele zile au adus aminte de incendiile din Portugalia din 2017.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă