Val de aer polar peste România - zonele lovite de ninsori și lapoviță. Răcire accentuată a vremii

1 săptămână in urmă 13

Vremea se răcește accentuat Vremea se răcește accentuat

Vremea se schimbă radical, în următoarele ore. Se răceşte accentuat în toată ţara, iar maximele nu vor mai depăşi 10-12 grade. Temperaturile scăzute sunt aduse se un val de aer rece care traversează România.

MIERCURI, 17 NOIEMBRIE 2021, 10:41

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

"În partea de sud şi de est a teritoriului vom avea în continuare temperaturi modeste pentru data aceasta, iar temperaturile maxime se vor încadra între 4-5 grade până la cel mult 8-9 grade Celsius. În celelalte regiuni, în regiunile intracarpatice, vremea va fi în continuare frumoasă, cu cer mai mult senin şi temperaturi mai ridicate, cu maxime între 6-8 grade şi 12-14 grade Celsius. Ceaţa va mai apărea, în mod deosebit noaptea şi dimineaţa, cam prin toate zonele, pe arii mai restrânse. Temperaturi scăzute se vor înregistra în următoarele două nopţi, în mod deosebit în jumătatea de nord al teritoriului, mult mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până la -7- -8 grade, şi uşor pozitive în sudul teritoriului", a spus meteorologul Alina Șerban, la un post TV.

"La mijlocul săptămânii, cel mai probabil joi, un front atmosferic rece va traversa teritoriul ţării noastre şi va determina o răcire în vest, în nord şi-n centru, acolo unde temperaturile sunt acum uşor mai ridicate. Vor fi şi precipitaţii, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, în zonele montane, se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, în condiţiile în care vom fi traversaţi de o masă de aer mai rece", a mai spus aceasta. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă