"Vai de capul meu, ce faci tu!?" Momentul surprinzător în care Gigi Becali și-a băgat în ședință un jucător important

1 lună in urmă 2

Liga 1: Gaz Metan Mediaș - UTA Arad, sâmbătă, 12:30, Digi Sport 1

Liga 1: Academica Clinceni - Astra, sâmbătă, 15:00, Digi Sport 1

Polonezul în vârstă de 38 de ani a jucat la Steaua trei sezoane, între 2007 și 2010, perioadă în care a marcat de două ori în 58 de partide. Fundașul dreapta cu 14 selecții în națională a mai revenit în România în 2015, pentru o scurtă perioadă la ASA Târgu Mureș.

Fotbalist aprig, jucătorul născut în Lodz știa să-și facă temele înaintea unor meciuri cu adversari redutabili pe partea sa, așa că partida cu Fiorentina din Ghencea, 0-1 în 2008, în Grupa F a Ligii Campionilor, nu l-a prins nepregătit.

Golanski l-a avut adversar direct pe Adrian Mutu, aflat în acea perioadă în vârful carierei, și a încercat să-l scoată din joc pe piteștean printr-un tratament aspru, de intimidare. În cele din urmă, Golanski a primit cartonașul roșu, Steaua a pierdut 0-1 și a încheiat seria cu un punct, după Bayern Munchen (14), Lyon (11) și Fiorentina (6).

”Era meciul dintre FCSB şi Fiorentina, acasă, stadionul era plin. Adi a jucat mijlocaş stânga, eu fundaş dreapta. Eu ştiam înainte de meci că era dinamovist şi tot timpul când vine pe Ghencea suportă reacţiile fanilor. A fost un meci în care el a jucat bine.

Stilul meu a fost un pic dur şi l-am lovit tare la o fază, şi am luat roşu. Am fost foarte supărat, că era şi un meci important. Când am ieşit de pe teren, toţi suporterii mă aplaudau că l-am lovit.

Când am disutat cu el recent, i-am spus dacă îşi mai aduce aminte şi mi-a spus că a fost tehnic şi rapid, că nu am putut să îl prind. Oricum, ţin minte că după am vorbit cu Gigi Becali şi a venit la mine.

Mi-a zis: ’Ce faci tu, Golanski?’, ’Ce problemă e?’, ’Păi l-ai lovit pe Mutu, ce vrei să faci?’, ’Da, plecase de lângă mine şi l-am lovit’, ’Vai de capul meu!’. Şi a început să vorbească cum vorbeşte el mereu. Aşa a fost cu Adi Mutu”, a povestit Pawel Golanski, pentru Look Sport.

Pawel Golanski s-a retras în iulie 2017. 

Etichete: adrian mutu , gigi becali , pawel golanski , steaua fiorentina , golanski - mutu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă