Vaccinul realizat de Universitatea din Oxford, eficient în proporție de 70% împotriva COVID-19. Cu a doua doză, protecția crește la 90%

3 luni in urmă 67


Vaccinul dezvoltat de Universitatea din Oxford și-a demonstrat eficiența în proporție de 70%, arată un studiu la scară largă al cercetătorilor. Este atât o victorie cât și o dezamăgire după ce vaccinurile de la Pfizer și Moderna au arătat o eficiență de 95%, scrie BBC.


Totuși, într-un dintre grupurile de voluntari cărora li s-a administrat și o a doua doză de vaccin, eficacitatea serului a crescut la 90%, au observat cercetătorii de la Oxford, care dezvoltă vaccinul anti-COVID împreună cu compania farmaceutică AstraZeneca.


Vaccinul Oxford este mult mai ieftin și este mai ușor de depozitat și de transportat în fiecare colț al lumii decât celelalte două. Vaccinul va juca în continuare un rol semnificativ în combaterea pandemiei, dacă este aprobat de autoritățile de reglementare.


Vaccinul dezvoltat de Universitatea din Oxford și-a demonstrat eficiența în proporție de 70%, arată un studiu la scară largă, scrie BBC News.


Cercetătorii au lucrat timp de 10 luni la realizarea unui vaccin împotriva noului coronavirus.


Au fost implicați peste 20.000 de voluntari, jumătate în Marea Britanie, restul în Brazilia. Au existat 30 de cazuri de Covid la persoanele care au primit două doze de vaccin și 101 cazuri la persoanele care au primit o injecție falsă.


Cercetătorii au spus că funcționează la o protecție de 70%.În mod curios, eficacitatea a crescut la 90% la un grup de voluntari cărora li s-a administrat o jumătate de doză inițială, urmată de o doză completă.


Marea Britanie propune o imunizare „fără precedent”


Guvernul britanic a comandat deja 100 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford, suficient pentru a imuniza 50 de milioane de oameni.


În Marea Britanie există patru milioane de doze gata de administrat, cu alte 96 de milioane care urmează să fie administrate. Dar nimic nu se poate întâmpla până când vaccinul nu va fi aprobat de autoritățile de reglementare care vor evalua siguranța, eficacitatea vaccinului și dacă acesta este fabricat la standarde ridicate. Acest lucru se va întâmpla în următoarele săptămâni.


Locuitorii și personalul de îngrijire la domiciliu vor fi primii, urmat de lucrătorii din domeniul sănătății și cei de peste 85 de ani. Planul este de a lucra apoi în jos pe grupe de vârstă.


O analiză finală a studiului de fază 3 a vaccinului anti-COVID produs de Pfizer și BioNTech arată că acesta a fost 95% eficient în prevenirea infecțiilor, chiar și la adulții în vârstă, și nu a cauzat probleme serioase de siguranță.


Pe baza previziunilor actuale, companiile se așteaptă să producă la nivel global până la 50 de milioane de doze de vaccin în 2020 și până la 1,3 miliarde de doze în 2021.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă