Vaccinul Johnson & Johnson, eficacitate de până la 87,6% împotriva formelor grave de Covid (Agenția americană a medicamentului)

1 lună in urmă 2

Vaccinul dezvoltat cu o singură doză dezvoltat de Johnson & Johnson's unidoză pare sigur și eficace, potrivit unor documente publicate miercuri de Agenția pentru Medicamente și Alimente din SUA (FDA), anunță Reuters.

Comisia de experți independenți ai agenției americane se va întruni vineri pentru a lua o decizie privind aprobarea sa pentru administrare în Statele Unite. Deși nu este obligată să urmeze recomandarea comisiei, FDA a făcut acest lucru când a autorizat vaccinurile Pfizer și Moderna.

Johnson & Johnson a anunțat luna trecută că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficacitate de 66% în prevenirea COVID-19 în cazul mai multor variante ale coronavirusului, potrivit unui studiu global la care au participat aproape 44.000 de persoane.

Eficacitatea sa a variat de la 72% în Statele Unite la 66% în America Latină și la 57% în Africa de Sud, unde a apărut una din tulpinile care provoacă îngrijorări. De asemenea vaccinul J&J are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor severe ale COVID-19, potrivit companiei.

Documentele publicate de FDA miercuri afirmă că vaccinul s-a dovedit eficace în reducerea riscului de a dezvolta COVID-19 și că a prevenit testarea pozitivă cu coronavirusul în urma unui test PCR pentru cel puțin 14 zile după vaccinare.

Trei participanți la studiu au dezvoltat efecte adverse grave însă FDA notează că analiza acestora nu a ridicat îngrijorări de siguranță specifice care să împiedice autorizarea sa pentru administrare de urgență.

Citește și:

Valeriu Gheorghiță: România ar putea primi vaccinul Johnson & Johnson din aprilie. Oficialul admite că a avut divergențe cu ministrul Sănătății
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă