Vaccinul împotriva covid-19 Moderna rămâne eficient 93% timp de şase luni. Anunț oficial al companiei

2 luni in urmă 21

Protecţia asigurată de vaccinul împotriva covid-19 Moderna rămâne puternică timp de ce puţin şase luni, iar doze de rapel (”booster”, a treia doză) testate în prezent împotrtiva diverselor variante SARS-CoV-2 relevă rezultate ”robuste”, a anunţat joi compania americană în domeniul biotehnologiei, citată de News.ro.

Potrivit unor teste clinice efectuate asupra unor mii de persoane, eficienţa vaccinului este de 93% la şase luni de la vaccinarea cu a doua doză, a anunţat Moderna într-un comunicat publicat cu ocazia prezentării rezultatelor din trimestrul al doilea.

”Suntem mulţumiţi de faptul că vaccinul nostru împotriva covid-19 prezintă o eficienţă de durată, de 93%, timp de şase luni, însă recunoaştem că varianta delta este o nouă ameninţare importantă, iar astfel este necesar să rămânem vigilenţi”, anunţă, citat într-un comunicat, CEO-ul Moderna Stéphane Bancel.

Compania testează mai multe versiuni ale unei doze de rapel, în vederea creşterii protecţiei imunitare împotriva variantelor SARS-CoV-2.

Este vorba despre o treia doză a vacinului iniţial, o nouă formulă care are la bază varianta sud-africană (beta) a SARS-CoV-2 şi o doză care conţine în părţi egale vaccinul iniţial şi noua formulă.

Cele trei vaccinuri-candidat ”au declanşat o producţie robustă de anticorpi” împotriva variantei indiene (delta) şi împotriva variantelor braziliană (gamma) şi sud-africană (beta), anunţă Moderna.

Rezultatele acestor teste – aflate în faza 2 – au fost trimise la publicare unei reviste ştiinţifice, precizează compania.

Moderna, care a cerut o autorizare completă a vaccinului său în Statele Unite, a anunţat că ea consideră că a trimis în august toate informaţiile în vederea obţinerii acestei autorizaţii definitive a vaccinului său. (sursa foto: Facebook/ MApN)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă