Vaccinul divizează lumea baschetului american! Marele Michael Jordan îl contrazice pe LeBron James: „Eu cred în știință” + Ce se întâmplă cu Kyrie Irving

1 săptămână in urmă 11

Întreaga lume a baschetului american așteaptă poziția lui LeBron James cu privire la vaccinul împotriva coronavirusului, subiectul fierbinte din NBA. Michael Jordan a luat și el atitudine.

LeBron James (Los Angeles Lakers), superstar al Ligii nord-americane de baschet (NBA), s-a vaccinat contra COVID-19, dar refuză să-i îndemne pe ceilalţi jucători să-i urmeze exemplul, susţinând că nu acesta este rolul lui.

Jucătorii și fanii se așteptau ca mai multe echipe profesioniste să se pronunțe împotriva celor care au ales să nu se vaccineze. Cu toate acestea, răspunsul „Regelui” James nu i-a satisfăcut pe toți.

Vaccinul divizează lumea baschetului american! Marele Michael Jordan îl contrazice pe LeBron James: „Eu cred în știință” + Ce se întâmplă cu Kyrie Irving

Dar a reacționat Michael Jordan, fosta vedetă de la Chicago Bulls și actualul proprietar de la Hornets, care a decis să se pronunțe public în favoarea vaccinurilor, așa cum a recunoscut într-o scurtă intervenție telefonică într-un program NBC.

„Nu-mi pasă deloc de protocoale. De fapt, sunt total la unison cu NBA. Cred că toată lumea, știți, a vorbit despre vaccinuri. Cred cu tărie în știință și acolo mă duc.

Sperăm că toată lumea va respecta regulile pe care le dictează liga. Odată ce toată lumea le va respecta, vom fi cu toții bine”, a declarat cel mai bun jucător din toate timpurile.

Michael Jordan endorses the NBA’s handling of vaccine: ‘I’m a firm believer in science’

➡️ https://t.co/OGZ3MnV7nO pic.twitter.com/DgrRo6PuHt

— Yahoo Sports NBA (@YahooSportsNBA) October 11, 2021

În februarie anul trecut, Jordan a donat 10 milioane de dolari pentru a deschide câteva clinici medicale în Carolina de Nord. Două centre care au administrat deja mii de vaccinuri împotriva coronavirusului.

„Acțiunile fac ca lucrurile să se întâmple mai repede decât vorbele. Pot spune multe lucruri, dar acțiunile mele sunt ceea ce vreau ca să facă diferența”, a comentat Jordan.

LeBron James s-a vaccinat, dar nu face propagandă vaccinului

LeBron James a refuzat să-şi asume rolul de exemplu pentru sportivi.

„Nu este vorba despre politică, rasism sau brutalitate poliţienească. Este vorba despre bunăstarea oamenilor. Nu cred că ar trebui să interferez cu ceea ce fac oamenii pentru corpul lor. Este ca şi cum aş spune că cineva ar trebui să facă această meserie sau nu.

Trebuie să faci ceea ce este mai bine pentru tine şi familia ta. Ştiu ce am făcut pentru mine şi familia mea, ştiu ce au făcut unii dintre prietenii mei pentru ei şi familia lor. Dar când vine vorba să vorbesc în numele tuturor, nu îmi vine să o fac. Nu este treaba mea”, a punctat LeBron James.

Kyrie Irving va pierde 381.181 dolari pentru fiecare joc ratat

Gruparea Brooklyn Nets a anunţat suspendarea baschetbalistului Kyrie Irving, care astfel nu va putea juca până când se va vaccina.

„În faţa evoluţiei situaţie şi după o lungă deliberare, am decis că Kyrie Irving nu se va putea antrena sau juca până când nu va fi eligibil să participe la tot sezonul. Noi respectăm opinia lui, dar momentan alegerea lui îl împiedică să fie un membru permanent al echipei noastre”, a anunţat clubul american.

Potrivit ESPN, Kyrie Irving va pierde 381.181 dolari pentru fiecare joc ratat din cauza restricţiilor locale cu privire la persoanele nevaccinate.

În total, Irving ar putea pierde 15,6 milioane de dolari din salariul său pentru sezonul 2021/22 dacă va lipsi de la toate cele 41 de meciuri de pe teren propriu, plus 762.362 dolari pentru că a lipsit de la cele două jocuri de pre-sezon de acasă şi încă 762.362 dolari pentru absenţa lui de la două jocuri disputate la Madison Square Garden.

The post Vaccinul divizează lumea baschetului american! Marele Michael Jordan îl contrazice pe LeBron James: „Eu cred în știință” + Ce se întâmplă cu Kyrie Irving appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă