Vaccinul chinezesc dezvoltat de Sinovac ar avea o eficacitate de până la 97% - date preliminare

2 luni in urmă 6

Compania farmaceutică indoneziană Bio Farma a anunţat marţi că datele preliminare rezultate din studiul clinic pe care îl desfăşoară asupra vaccinului produs de compania chineză Sinovac relevă o eficacitate de până la 97%, informează agenția Reuters citată de Agerpres.

„Echipa noastră care conduce studiul clinic a constatat, în termen de o lună, că datele intermediare relevă o eficacitate de până la 97%”, a declarat Iwan Setiawan, purtător de cuvânt al Bio Farma.

Bio Farma nu a furnizat date cu privire la numărul de participanţi care au fost infectaţi pe parcursul studiului clinic în care sunt implicate circa 1.600 de persoane, notează Reuters.

Iwan a declarat că Bio Farma va aştepta rezultatele finale şi a precizat că se aşteaptă ca Agenţia pentru alimente şi medicamente din Indonezia să autorizeze în sistem de urgenţă la sfârşitul lunii ianuarie, pentru a se putea începe campania de vaccinare în masă.

Citește și:

”O zi grozavă pentru știință și umanitate”. Pfizer spune că vaccinul său are o eficacitate de peste 90%. Este primul caz de succes după testele pe scară largă Un nou vaccin anti-Covid produs de compania americană Moderna ar oferi o protecție de 95% AstraZeneca anunță că vaccinul său anti-coronavirus are o eficiență de circa 90%. Compania spune că acesta este deja produs în 10 unități din toată lumea. Vaccinul ar putea costa doar 2,5 euro în Europa
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă