Vaccinul AstraZeneca nu se mai produce in SUA. Fabrica a fost preluata de Johnson&Johnson

1 lună in urmă 6

Producatorul britanic al vaccinului AstraZeneca nu mai poate sa foloseasca fabrica din Baltimore, SUA, pentru producerea serului, aceasta fiind preluata de compania Johnson&Johnson.

Compania Johnson&Johnson a anuntat ca "isi asuma intreaga responsabilitate" a instalatiei Emergent BioSolutions din Baltimore, garantand ca va livra 100 milioane de doze guvernului pana la sfarsitul lunii mai, potrivit Reuters.

Vaccinul AstraZeneca nu a fost aprobat inca in SUA, dar conducerea companiei a declarat ca urmeaza sa gaseasca alt loc pentru a produce vaccinul dupa ce va negocia cu administratia presedintelui Joe Biden.

Guvernul American a criticat AstraZeneca pentru ca a transmis date invechite in rezultatele studiului sau privind eficacitatea vaccinului. Ulterior, informatiile au fost actualizate.

Anthony Fauci a declarat pentru Reuters ca este posibil ca SUA sa nu aiba nevoie de vaccinul AstraZeneca, chiar daca obtine aprobarea.

Statele Unite au acorduri de imprumut pentru a trimite Mexicului si Canadei aproximativ patru milioane de doze de vaccin AstraZeneca, realizate la sediul SUA.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă