Vaccinul AstraZeneca este administrat exclusiv bărbaților, în Chile

3 săptămâni in urmă 11

În Chile, vaccinul împotriva Covid-19 de la AstraZeneca-Oxford va fi administrat doar bărbaților, a anunțat guvernul chilian, cu ocazia sosirii primului transport de doze de ser.

Vaccinul AstraZeneca este administrat exclusiv bărbaților, în Chile

Vaccinul AstraZeneca este administrat exclusiv bărbaților, în Chile

Profimedia Images

În Europa, utilizarea vaccinului laboratorului suedezo-britanic a fost restrânsă în numeroase ţări, din cauza unor cazuri rare dar grave de tromboză, mai ales la persoane tinere vaccinate cu acest vaccin.

Persistă îngrijorările privind apariția unor probleme grave de tromboză

Institutul Sănătăţii Publice (ISP) din Chile, care a autorizat de urgenţă vaccinul în ianuarie, a recomandat iniţial ca acesta să fie folosit la femei în vârstă de peste 55 de ani şi la bărbaţi în vârstă de peste 18 ani, scrie news.ro.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat vineri, în urma unui nou studiu, că beneficiile vaccinului AstraZeneca-Oxford cresc în mod proporţional cu vârsta şi continuă să fie mai importante decât riscul trombozei.

În pofida unor raportări potrivit cărora se formează mai frecvent cheaguri de sânge la femei, EMA insistă că ”nu există suficiente date disponibile în întreaga UE” pentru a spune că riscul are o legătură cu sexul persoanei vaccinate.

158.400 de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns în Chile, prin OMS

Prima încărcătură de 158.400 de doze de vaccin AstraZeneca-Oxford a sosit vineri în Chile, în cadrul mecanismului Covax al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care vizează să garanteze un acces echitabil la vaccinuri împotriva covid-19.

Chile este una dintre ţările care avansează cel mai rapid în campania de vaccinare.

Aproximativ 7,9 dintre cei 19 milioane de locuitori ai ţării au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva Covid-19.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă