Vaccinul AstraZeneca ar avea o eficacitate de doar 8% pentru persoanele de peste 65 de ani

1 lună in urmă 41

Vaccinul împotriva Covid-19 produs de compania AstraZeneca ar putea fi ineficient pentru persoanele de peste 65 de ani, au declarat surse din coaliția Germaniei pentru tabloidul Bild și Handelsblatt, ceea ce pune la îndoială conformitatea sa pentru programele de vaccinare în masă, scrie Reuters. Potrivit oficialilor germani, vaccinul ar avea o eficacitate de doar 8% în rândul celor de vârsta a treia, scrie tabloidul german.

Astfel, vaccinul celor de la AstraZeneca ar putea să nu fie aprobat de autoritățile Uniunii Europene pentru folosirea la persoanele de peste 65 de ani.

Conform Handelsblatt, chiar dacă vaccinul AstaZeneca nu necesită temperaturi extreme sub zero de depozitare, „ar putea fi inadecvat pentru cei în vârstă. Conform informațiilor din cercurile coaliției, guvernul federal se așteaptă la o eficacitate de doar 8% în rândul celor de peste 65 de ani”.

Acest lucru marchează o nouă posibilă lovitură pentru AstraZeneca, care și-a dezvoltat vaccinul împreună cu Universitatea Oxford. AstraZeneca a informat vineri Uniunea Europeană că va reduce cu 60% livrările de vaccin anti-covid din primul trimestru al anului din cauza unor probleme de producție.

AstraZeneca se angajase să trimite în jur de 80 de milioane de doze spre cele 27 de țări ale Uniunii Europene până la finalul lunii martie, conform unui oficial european citat de agenție. 31 de milioane dintre acestea, însă, nu vor mai ajunge pe continent din cauza unor probleme de producție întâmpinate la fabrica din Belgia care produce serul.

Editor : I.C

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă