Vaccinul anti-Covid produs de Johnson & Johnson ar putea fi aprobat în UE pe 11 martie

1 lună in urmă 1

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) ar urma să recomande vaccinul anti-Covid produs de Johnson & Johnson la începutul lunii viitoare, consolidând astfel ritmul de aprovizionare cu vaccinuri în UE, informează Hotnews, care citează Bloomberg.

Potrivit sursei citate, un oficial al UE a declarat că EMA este așteptată să aprobe vaccinul pe data de 11 martie.

Ar fi al patrulea vaccin autorizat în Uniunea Europeană, după cele produse de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al EMA a declarat că agenția lucrează la emiterea unui aviz până la jumătatea lunii martie, dar nu a putut confirma o dată. El a mai spus că EMA discută cu autoritățile ruse despre vaccinul Sputnik V și ar putea primi în curând date pentru a începe evaluarea.

Comisia Europeană a comunicat că furnizarea dozelor de J & J ar putea începe în prima parte a lunii aprilie.

Vaccinul, eficient cu o singură doză

Agenția de reglementare în domeniul medicamentelor din SUA a făcut recent publice date din care rezultă că vaccinul J & J are o eficiență cuprinsă între 81,7% și 87,6%.

La fel ca vaccinul AstraZeneca, serul folosește un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului. Spre deosebire de acesta însă, are nevoie de o singură doză pentru imunizare.

Dacă va fi aprobat de EMA, vaccinul ar putea ajunge în România în luna aprilie, țara noastră având o alocare inițială de 8 milioane de doze.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă