Vaccinul anti-Covid al companiei Johnson&Johnson ar putea fi aprobat pentru Europa pe 11 martie

1 lună in urmă 1

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat marți, 2 martie, că se va întruni pe 11 martie pentru a decide dacă va da undă verde implementării vaccinului Johnson&Johnson în Uniunea Europeană, informează agenția France Presse, citată de HotNews.

„Comitetul EMA pentru produse medicamentoase de uz uman își poate da recomandarea pentru vaccinul Covid-19 de la Janssen, filială europeană a J&J pe 11 martie, în cadrul unei ședințe speciale”, a informat Agenția pe Twitter.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">EMAs human medicines committee (<a href="https://twitter.com/hashtag/CHMP?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#CHMP</a>) expected to give its recommendation for <a href="https://twitter.com/hashtag/COVID19vaccine?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#COVID19vaccine</a> from Janssen on 11 March 2021. <br>?<a href="https://t.co/WlYiJcN4af">https://t.co/WlYiJcN4af</a></p>&mdash; EU Medicines Agency (@EMA_News) <a href="https://twitter.com/EMA_News/status/1366789538522296327?ref_src=twsrc%5Etfw">March 2, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Vaccinul de la Johnson&Johnson, primul vaccin din lume care va fi administrat printr-o singură doză, a fost aprobat oficial în regim de urgență de FDA în Statele Unite ale Americii. Compania va livra 20.000.000 de doze de ser până la sfârşitul lunii martie.

Vaccinul dezvoltat de compania americană are o eficiență de 66% în prevenirea COVID, rezultat obținut în urma unui studiu clinic global derulat pe trei continente și testat pe diferite variante ale virusului.

Foto: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă