Vaccinul anti-Covid a fost livrat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia în cutii de pizza. Medicul Valeriu Gheorghiță: nu are nici un impact asupra siguranței vaccinului

1 lună in urmă 1

Vaccinarea a început azi în județul Ialomița la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, unde vaccinul a ajuns în cutii de pizza, potrivit publicației locale Independent. Dozele de vaccin astfel ambalate au venit la Slobozia de la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului «Cantacuzino», potrivit publicației locale.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a explicat într-o conferință de presă că dozele de vaccin vin în cutii de dimensiunea unei cutii de pizza, după ce anterior au stat în cutii speciale care asigură temperatura scăzută. El a spus că fiecare doză de vaccin are un istoric și o trasabilitate bine stabilite, astfel încât nu există nici un pericol din punct de vedere al siguranței.

În prima zi a campaniei de vaccinare, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-au vaccinat 45 de cadre medicale. La nivel județean au fost distribuite 61 de flacoane de vaccin, pentru 305 imunizări. Dintru-un singur flacon se pot efectua 5 vaccinări. Primii medici ai unității medicale care s-au vaccinat au fost dr Jamil Aldabsheh, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slobozia, dr Anca Telehuz, șeful Unității de Primiri Urgențe, și dr Mirela Nițu, medic în cadrul UPU Slobozia.

Publicația americană Wall Street Journal a explicat într-un articol că vaccinurile ajung în cutii similare cu cele ce pizza ca dimensiuni. (Foto: Independent Online)

Citește tot articolul pe Independent

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă