Vaccinul anti-COVID-19 a fost distribuit în cutii de pizza la Spitalul din Slobozia. Reacția lui Valeriu Gheorghiță

1 lună in urmă 20


Informația a fost publicată de site-ul ziarului local Independent, marți, ziua în care campania de vaccinare împotriva coronaviruslui a început și în spitalele din județul Ialomița. ”Nu am știut acest lucru”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, când a fost întrebat de jurnaliști. Inițial, acesta a spus că ambalajul în care sunt transportate dozele ”doar seamănă” cu acele cutii de pizza.


De la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului «Cantacuzino», dozele necesare imunizării primilor medici din județ au fost distribuite către spitalele din Slobozia, Fetești și Țăndărei. La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, vaccinul a ajuns în cutii de pizza, a relatat site-ul Independent.


„Vă cred. Nu știam despre această situație”, a spus, marți, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. „Cutiile care sunt livrate de producătorul vaccinului Pfizer sunt asemănătoare unor cutii de pizza într-adevăr, dar conțin cele 195 de flacoane. Acest lucru nu are legătură cu siguranța transportului. Important este să se respecte lanțul condiției de frig”, a adăugat acesta.


Medicul Valeriu Gheorghiță susține că temperatura la care este păstrat vaccinul este monitorizată în permanență până la momentul în care acesta ajunge în centrul regional.


În prima zi a campaniei de vaccinare, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-au vaccinat 45 de cadre medicale. La nivel județean au fost distribuite 61 de flacoane de vaccin, pentru 305 imunizări. Dintru-un singur flacon se pot efectua 5 vaccinări.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă