Vaccinări anti-COVID-19, ziua 20: Peste 16 mii de persoane vaccinate în prima zi a etapei a doua. 68 de reacții adverse

1 lună in urmă 21

Potrivit datelor oficiale, situația din ziua de 15 ianuarie este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) -16.057.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) - 183.669.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 68 de reacții comune și minore, dintre care:

24 reacții de tip local 44 reacții generale.

4. Număr total de reacţii adverse comune şi minore înregistrate din 27 decembrie: 661, dintre care 259 reacții locale cu durere la locul injectării și 402 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 menționează că o reacție este în curs de investigare.

Președintele Iohannis s-a vaccinat vineri împotriva COVID-19. Momentul, transmis în direct la TV

Președintele României a fost vaccinat vineri, la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Șeful statului marchează astfel începerea celei de-a doua etape a campaniei de imunizare împotriva COVID-19 din România.

"Bună ziua! Tocmai m-am vaccinat! Este o procedură simplă, nu doare. Vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricție, ne vor scoate din pandemie! Vă mulțumesc!", a spus preşedintele după vaccinare. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă