Vaccinarea profesorilor ar putea incepe din aceasta saptamana

4 zile in urmă 16

Ministerul Educatiei afirma ca este posibil ca vaccinarea prioritara a personalului din sistemul de invatamant sa demareze chiar in saptamana care vine, o decizie in acest sens urmand a se lua luni.

"Din analiza facuta astazi, 21 februarie, impreuna cu CNACAV, rezulta ca este posibil ca vaccinarea prioritara a personalului din sistemul de invatamant sa demareze chiar in aceasta saptamana. O decizie se va lua in cursul zilei de maine (luni - n.r.) si va fi anuntata de CNACV. Ministerul Educatiei apreciaza in mod deosebit eforturile facute de catre CNACV in acest sens", se arata intr-o informare a Ministerului Educatiei.

Potrivit sursei citate, pentru programare va trebui ca fiecare inspectorat scolar judetean si fiecare universitate sa furnizeze cat mai repede catre DSP listele nominale cu personalul din invatamant care doreste sa se vaccineze in aceste centre dedicate (grupat in functie de varsta, sub si peste 55 ani).

"Operatiunea va dura circa o saptamana. Locatiile centrelor locale de vaccinare prioritara a personalului din invatamant sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru Bucuresti, se are in vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare in complexul ROMEXPO)", afirma Ministerul Educatiei.

Pana in prezent s-au vaccinat 42.000 angajati ai sistemului de invatamant, din care 21.000 au facut si rapelul. Acest numar nu include personalul din invatamantul superior medical - personal care, desi este angajat in sistemul de invatamant, a fost inregistrat la vaccinare in categoria "personal medical", a mai precizat institutia.

"In acest moment, in platforma de vaccinare s-au inregistrat 128.817 angajati din sistemul de invatamant (fara medicii din invatamantul superior medical)", a mai precizat Ministerul Educatiei.

Citeste si:

FOTO La ce filme se uita cuplul Ceausescu si de unde obtinea casetele videoDrama familiei japonezei Naomi Osaka, castigatoarea de la Australian OpenPovestea americanului condamnat la inchisoare pe viata la varsta de 15 ani si eliberat dupa aproape 70 de ani de detentieScandal cu interlopi la Iasi. Clanul Corduneanu, bagat in spital de romanul care a condus mafia din TorinoVIDEO Imagini terifiante cu motorul avionului de pasageri, care arde in zbor
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă