Vaccinarea, pe post de glumă de 1 aprilie, în Spania. Apel fals la vaccin pentru cei de peste 80 de ani

2 săptămâni in urmă 2

Foto arhivă ProfimediaFoto arhivă Profimedia

Un mesaj, despre care se pretindea că provenea din partea autorităţii sanitare, răspândit prin diferite grupuri WhatsApp, indica faptul că toate persoanele cu vârsta peste 80 de ani s-ar putea vaccina împotriva COVID-19 joi, chiar şi fără programare.

VINERI, 02 APRILIE 2021, 09:34

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

O coadă de aproximativ 4.000 de vârstnici şi rude ale acestora s-a format la centrul de vaccinare, a relatat ziarul El Pais.

Autoritatea sanitară a activat ulterior personal suplimentar şi au fost puse la dispoziţie 2.000 de doze suplimentare de vaccin, astfel încât persoanele vârstnice adunate la coadă să nu fie nevoite să meargă acasă fără a fi vaccinate.

Aceasta a fost însă o acţiune izolată şi doar persoanele care primiseră invitaţie au fost vaccinate, au indicat reprezentanţii instituţiei.

Autoritatea sanitară a formulat o plângere împotriva persoanelor necunoscute aflate la originea farsei pentru răspândirea apelului fals la vaccinare, care a afectat programul campaniei de vaccinare şi a condus la adunarea unei mulţimi periculos de mare. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă