Vaccinarea „la chiuvetă”, în vizorul DNA. Peste 2.000 de certificate false emise de un centru din Vama Petea

2 săptămâni in urmă 25

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 11:16

108 citiri

Vaccinarea „la chiuvetă”, în vizorul DNA. Peste 2.000 de certificate false emise de un centru din Vama Petea

Procurorii DNA și polițiștii orădeni au descins, marți, 16 noiembrie, la 13 adrese din județele Bihor și Satu Mare, inclusiv la sediul unei instituții publice. Ancheta procurorilor anticorupție vizează infracțiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID.

„În cursul zilei de 16 noiembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate pe raza județelor Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul DNA.

Conform unor surse din anchetă citate de Mediafax, instituţia vizată este un centru de vaccinare din Vama Petea. Este vorba despre emiterea a peste 2.000 de certificate false.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se mai arată în comunicat.

Citeste si:

Şase percheziţii în Alba Iulia şi Lupeni într-un dosar de camătă. O femeie care a împrumutat 85.000 de lei a plătit dobânzi de peste 37.000 de lei

Şase percheziţii au loc marţi, 16 noiembrie, în Alba Iulia şi Lupeni într-un dosar de camătă. O femeie care a împrumutat de la o alta aproape 85.000 de lei în 23 de tranşe a plătit...

 Gabriel Sandu, Dinu Pescariu și ceilalți doi inculpați, achitați pentru abuz în serviciu și spălare de bani

Fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, precum și ceilalți trei inculpați din Dosarul Microsoft 3 – Claudiu Florică, Dinu Pescariu (foto) și Călin Tatomir – au fost achitați,...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă